Hulp tijdens coronacrisis

Hulp voor zzp'ers
Voor zzp'ers zijn er verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken als uw inkomen door de coronacrisis wegvalt. Eén van de regelingen is de versoepelde bijstandsregeling voor zzp’ers.

Ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) die door de uitbraak van het coronavirus in financiële nood zitten, kunnen gebruikmaken van de middelen uit het noodpakket dat eerder door het kabinet werd aangekondigd. Het gaat om de uitwerking van een bijstandsregeling per maand van maximaal 1.500 euro voor zzp'ers en 4.000 euro voor ondernemers

Voor advies kunt u bellen met Avres. Zij hebben een telefoonteam beschikbaar waar zzp'ers terechtkunnen bij geldproblemen. 

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

Bijzondere bijstand (TONK)
Kunt u door de coronamaatregelen noodzakelijke kosten als woonlasten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. Deze regeling is bedoeld voor:

  • Werknemers die hun baan verliezen door de coronamaatregelen en geen recht (meer) hebben op een uitkering.
  • Zelfstandigen die veel van hun opdrachten zien verdwijnen of flink zien teruglopen.
  • Flexwerkers die plotseling minder worden opgeroepen.
  • Werkenden die kortdurend vanwege quarantaine inkomsten mislopen.
  • Huishoudens die terugvallen op een uitkering, maar waarvoor de hoogte van de uitkering onvoldoende is om de vaste (woon)lasten te betalen.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente

Coronageldhulp
Er is ook een handige tool waarbij je aan de hand van een aantal vragen snel weet welke hulp er is voor jouw situatie. De Coronageldhulp geeft een zo persoonlijk mogelijk overzicht van de overheidsregelingen en andere maatregelen die zijn genomen in de coronacrisis. Ga naar www.coronageldhulp.nl