Energielabel

Alle woningen in Nederland moeten bij verhuur en verkoop voorzien zijn van een Energielabel. De overheid wil mensen hiermee bewust maken van de energiezuinigheid van de woning. Ook is het de bedoeling dat woningen beter geïsoleerd worden, zodat uiteindelijk minder gas wordt verstookt en dus ook minder CO2 uitstoot plaatsvindt.

Van Energielabel naar Energie-index
Energielabels werden tot 1 januari 2015 uitgedrukt in letters: A++ (zeer goed) tot G (slecht). Woningen die vanaf 2015 beoordeeld worden, krijgen geen letter meer, maar een getal: de Energie-Index. Dit zijn nieuwbouwwoningen en woningen die verbeterd worden (met isolatiemaatregelen). De woningen die vóór 1 januari 2015 al een label hadden en waar geen energieverbeteringen worden uitgevoerd, behouden hun energielabel, want het label blijft 10 jaar geldig.

Puntenwaardering woning
De score van de energiezuinigheid van de woningen wordt verwerkt in de puntenwaardering van het Woningwaarderingssysteem (WWS). Deze puntenwaardering is de basis voor de maximale huur die wij voor uw woning mogen vragen.