Huurbetaling

Als u een woning huurt van Poort6, dan betaalt u daar huur voor. De huurprijs bestaat uit de netto huur en in veel gevallen ook uit servicekosten. Het bedrag dat u aan servicekosten betaalt, is een voorschot. Jaarlijks ontvangt u van ons een afrekening van deze servicekosten.

Betalen via automatische incasso
U kunt de huur van uw woning op verschillende manieren betalen. Het makkelijkst is om te betalen via een automatische incasso. Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso, dan kunt u uw betaalwijze eenvoudig online wijzigen. Log hiervoor in op MijnPoort6. U kunt uw machtiging op elk gewenst moment terugtrekken. Ook kunt u tot 56 kalenderdagen na afschrijving het incassobedrag laten terugboeken via uw eigen bank als er iets niet goed is gegaan. De huurbetaling moet uiterlijk de 1e van de maand bij ons binnen zijn.

Betalen via Ideal
Wilt u de huur niet automatisch laten incasseren of zelf overschrijven? Maak dan gebruik van de iDEAL mogelijkheid in MijnPoort6.

 

 


Pinnen
Op ons kantoor kunt u alleen met pin betalen. De huur moet ook dan uiterlijk op de 1e van de maand bij ons binnen zijn. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. Contant betalen is niet mogelijk.

Ik heb betaald, maar krijg toch een herinnering. Hoe kan dat?

 

Het kan zijn dat uw betaling en onze herinneringsbrief elkaar hebben gekruisd. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen om dit na te laten kijken.

Ik kan mijn huur niet betalen. Wat moet ik nu doen?

Door het coronavirus staat het dagelijks leven van iedereen op zijn kop. Voor veel mensen, betekent dit niet alleen onzekerheid over hun eigen gezondheid en die van hun naasten. Maar ook onzekerheid over hun baan. Over hun inkomsten. Daarom bieden wij zoveel mogelijk maatwerk aan huurders die problemen hebben of verwachten met het betalen van de huur. Ons advies daarbij is om in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen. Samen bekijken we de mogelijkheden voor een betalingsregeling zodat we huurschuld kunnen voorkomen. Daarnaast helpen we waar mogelijk met doorverwijzingen naar de juiste instanties als het gaat om compensatieregelingen.

 

 

Ik heb een aanmaning gehad. Wat moet ik nu doen?

Het is belangrijk dat u het openstaande bedrag voor de uiterste betaaldatum betaalt. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. In bepaalde situaties is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken.

 

 

Wat kan Poort6 voor mij betekenen als ik een betalingsprobleem heb?

In bepaalde situaties is het mogelijk een betalingsregeling af te spreken. Wij bieden u daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van een onafhankelijke budgetcoach. Deze budgetcoach biedt u advies, tips en begeleiding om samen met u de financiën weer op orde krijgen. Neem voor meer informatie contact op met onze consulenten Huurincasso of maak een afspraak via het afsprakenformulier. U bereikt Nancy Mes telefonisch via 06-13562428 en Joost Dekker via 06-83772606. Als proef bieden wij u de mogelijkheid om hen een berichtje te sturen via Whatsapp. Wel zo makkelijk. 

Ik verwacht problemen met het betalen van de huur. Kan ik daar nu al wat aan doen?

Wanneer u problemen verwacht, is het goed om op tijd contact met ons op te nemen om het probleem te bespreken en samen met ons naar een oplossing te zoeken. 

Kan ik mijn huur/betalingsregeling ook contant betalen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wij nemen geen contante betalingen aan. Wel is het mogelijk om bij ons op kantoor een pinbetaling te doen.

Wat gebeurt er als ik mijn huur niet betaal?

Neem tijdig contact op met onze consulenten huurincasso wanneer u problemen heeft met het betalen van de huur. Wij denken graag met u mee en helpen met het zoeken naar een oplossing. Komen wij niet tot een oplossing, neemt u geen contact op en betaalt u de achterstand niet? Dan zijn wij genoodzaakt om verdere stappen te ondernemen, zoals het inschakelen van een deurwaarder. De extra kosten die dit met zich meebrengt, komen voor uw rekening.