Vervangen keuken, badkamer en toilet

De keuken, badkamer en het toilet zijn voor veel huurders belangrijke ruimtes in een woning. Het vervangen van keukens, badkamers en toiletten gebeurt op twee manieren.
 
• Individueel
• In meerdere woningen tegelijk 
 
Per woning vervangen
Is het keukenblok of aanrechtblad kapot of zijn de tegeltjes in uw badkamer of toilet gescheurd? Bel dan onze servicelijn. Wij komen dan bij u langs om te kijken hoe we dit kunnen repareren. Is dit met een kleine reparatie niet op te lossen? Dan vervangen we de keuken, badkamer het toilet en/of het tegelwerk in zijn geheel. We letten er daarbij wel op of u netjes met de keuken, badkamer en toilet bent omgegaan.   
 
In meerdere woningen tegelijk vervangen
Daarnaast vervangen we ieder jaar ook keukens, badkamers en toiletten in een hele straat of gebouw. Voorheen vervingen we keukens na 24 jaar en badkamers na 36 jaar. Dat gaat veranderen. We vinden het namelijk belangrijk dat we ingaan op de wensen die onze huurders in 2019 en 2020 aan ons terug gaven. Daarom vervangen we keukens voortaan na 15 jaar. En badkamers na 24 jaar. De komende 6 jaar maken we zoveel als mogelijk een inhaalslag. Zodat we na deze 6 jaar de planning van die 15 en 24 jaar aan kunnen houden. Is de technische staat van meerdere keukens, badkamers en/of toiletten in dezelfde straat of hetzelfde gebouw niet goed genoeg meer? Dan kunnen we ervoor kiezen om deze eerder te vervangen. Op de pagina Onderhoud ziet u per wijk welke woningen de komende 3 jaar aan de beurt zijn. Hierbij is het eerste jaar (2021) vastgesteld. De planning voor 2022 en 2023 is onder voorbehoud.
 
Zelf een nieuwe keuken of badkamer plaatsen
U kunt er ook voor kiezen om zelf een nieuwe keuken of badkamer te plaatsen. Wij adviseren u wel om dit bij ons te melden zodat u weet of u recht heeft op een vergoeding op het moment dat u gaat verhuizen. Voor het plaatsen van een extra kastje of langer aanrechtblad hoeft u geen toestemming te vragen. Dit mag gewoon..