Een woning huren

Bent u op zoek naar een huurwoning? 
De woningen die wij op dit moment te huur hebben, vindt u op de website www.woongaard.com. Daar schrijft u zich in én kunt u reageren op het woningaanbod van vier regio's. Uw inkomen, het aantal personen in uw gezin en uw leeftijd bepalen op welke woning u kunt reageren. In dit overzicht kunt u zien welke woning u op basis van uw inkomen kunt huren. Wilt u op een vrije sector huurwoning reageren, dan heeft u geen inschrijving nodig. U kunt direct reageren op ons actuele aanbod via Woongaard

Tip! Vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Dit voorkomt dat u passende woningen mist.  

Reageren op een woning
U kunt maximaal op 3 woningen tegelijk reageren. Wij nodigen altijd  meerdere kandidaten tegelijk uit om de woning te bekijken. Het komt namelijk regelmatig voor dat een woning wordt geaccepteerd door een kandidaat die bijvoorbeeld op de 4e of 5e plek stond. Dit verschilt per type woning. Krijgt u de woning niet aangeboden? Dan heeft u ieder geval een goede indruk kunnen krijgen van de woning. Als er een woning vrijkomt in dezelfde straat die hierop lijkt, weet u beter of dit iets voor u is.

Tip! Reageer alleen als u echt interesse heeft.  U komt niet hoger op de wachtlijst te staan als u op veel woningen reageert. Het maakt ook niet uit hoe snel u op een woning reageert. Het moment waarop u zich heeft ingeschreven bepaalt de volgorde waarop de woning wordt aangeboden. 

Woning accepteren
Accepteert u de woning, dan controleert de woningcorporatie uw gegevens. Bij de advertentie staat altijd duidelijk aangegeven welke gegevens u moet kunnen laten zien. Dit is erg belangrijk, dus vergeet dit niet op tijd te regelen. Krijgt u de woning, dan maakt onze medewerker een afspraak met u om het huurcontract te ondertekenen. U kunt dan ook eventuele afspraken met de vorige bewoners maken voor overname van spullen zoals gordijnen en vloerbedekking. 

Woning weigeren
Als u een woning heeft bekeken, maar het is niet iets voor  u? Dan kunt u het aanbod afslaan. Dit heeft geen gevolgen. U komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan. 

 

Hoe vind ik een betaalbare huurwoning als mijn inkomen hoger is dan € 35.739?

Als uw inkomen hoger is dan € 41.057,- dan kunt u reageren op een vrije sector huurwoning. Kijk op de website van Woongaard voor meer informatie.

Ik wil me inschrijven als woningzoekende. Hoe doe ik dat?

Als u zich wilt inschrijven als woningzoekende, dan kunt u dit doen via www.woongaard.com. Bij de woonruimteverdeling werken wij samen met 14 corporaties, verspreid over 4 regio's. Met uw inschrijving kunt u reageren op het actuele woningaanbod van al deze corporaties, ook die van Poort6. Op de website van Woongaard vindt u meer informatie over de inschrijving.

In welke gemeenten kan ik een woning zoeken?

Poort6 heeft alleen woningaanbod in Gorinchem en Dalem. Maar als u zich inschrijft bij Woongaard kunt u reageren op het woningaanbod van 14 corporaties, verspreid over 4 regio's. Kijk op www.woongaard.com voor meer informatie.

Wat is Woongaard?

Woongaard is een samenwerkingsverband van corporaties uit de regio’s Alblasserwaard–Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en Rivierenland. Woningen die worden aangeboden bij Woongaard, zijn in eigendom van Beter Wonen Streefkerk, De Goede Woning Neerijnen, De Kernen, KleurrijkWonen, Woningstichting Land van Altena, Lek en Waard Wonen, Fien Wonen, Poort6, SCW, SWB, Tablis Wonen, Wbv. Nieuw Lekkerland, Woningstichting Maasdriel, Woonlinie en Woonservice Meander.

De woningen liggen in de gemeenten Aalburg, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Maasdriel, Molenwaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, Werkendam, West Maas en Waal, Wijchen, Woudrichem, Zaltbommel en Zederik.

Op de website van Woongaard vindt u het volledige aanbod van de corporaties: sociale huur, vrije sector huur en koopwoningen. Daarnaast bieden corporaties via Woongaard ook hun beschikbare garages, bedrijfsruimtes, etc. aan.

Kan ik mijn huurwoning ruilen?

Voor het antwoord op deze vraag en meer uitleg gaat u naar de website van Woongaard.

Hoe kan ik een sociale huurwoning krijgen?

Om een sociale huurwoning te krijgen, is een inschrijving als woningzoekende nodig. De woningen van Poort6 die te huur zijn, bieden wij aan op de website van Woongaard. Daar kunt u zich ook inschrijven als woningzoekende en meer informatie vinden. 

Wat is een sociale huurwoning?

Een sociale huurwoning is een huurwoning met een huurprijs tot € 710,68 (prijspeil 2016). Heeft u een inkomen tot € 35.739,-? Dan kunt u reageren op ons actuele aanbod aan sociale huurwoningen. Is uw inkomen hoger dan € 35.739,-? Dan kunt u alleen reageren op woningen met een huurprijs vanaf € 710,68. Deze grenzen zijn wettelijk vastgelegd en worden ieder jaar door de overheid opnieuw vastgesteld.

Het actuele aanbod van onze sociale en vrije sector huurwoningen vindt u op Woongaard.com.

Hoe kan ik een vrije sector huurwoning huren?

De vrije sector huurwoningen van Poort6 worden aangeboden via Woongaard. Een inschrijving als woningzoekende is voor een vrije sector huurwoning niet nodig. De toewijzingsregels voor een vrije sector huurwoning zijn vaak anders dan die voor een sociale huurwoning. Welke regels gelden, staat in de woningadvertentie. Via deze link komt u direct bij het actuele aanbod van vrije sector huurwoningen.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Een vrije sector huurwoning is een huurwoning met een huurprijs hoger dan € 720,43 (prijspeil 2019). Heeft u een inkomen boven de € 42.436,- ? Dan kunt u alleen reageren op ons actuele aanbod aan vrije sector huurwoningen. Deze grenzen zijn wettelijk vastgelegd en worden ieder jaar door de overheid opnieuw vastgesteld.

Kijk voor ons actuele aanbod aan vrije sector huurwoningen op www.woongaard.com.
 

Heb ik een inschrijving als woningzoekende nodig om op een vrije sector huurwoning te reageren?

Nee, u hoeft hiervoor niet ingeschreven te staan als woningzoekende. Iedereen kan reageren. Ons actuele aanbod vindt u op www.woongaard.com.

Waar in Gorinchem heeft Poort6 woningen?

Poort6 heeft woningen in alle wijken in Gorinchem en in Dalem. Op deze pagina zetten we de karakteristieken per wijk voor u op een rij. De woningen van Poort6 die op dit moment te huur of te koop zijn, vindt u op www.woongaard.com.

Woongaard

Woongaard

Op Woongaard.com vindt u ons actuele huuraanbod.

YouTube

YouTube

Maak kennis met Woongaard en bekijk het introductiefilmpje.

Maak kennis met Woongaard