Ik zoek

Snel een woning nodig?

Heeft u snel een woning nodig? Wij hebben regelmatig ook woningen per direct te huur

Wonen in een Woongroep

Wonen in een Woongroep

Dit kan in appartementen- complex "De Visser" in de binnenstad.

Een woning huren

Bent u op zoek naar een huurwoning? 
Een huurwoning zoeken en vinden doet u op www.woongaard.com. Daar schrijft u zich in én zoekt u via die website naar een woning. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens opgeeft. Uw inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd bepalen voor welke woning u in aanmerking komt. Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie. Bij uw inschrijving, kunt u zich aanmelden voor de gratis Digizine van Woongaard. De Digizine is een e-mail met hierin wekelijks het aanbod huurwoningen dat past bij uw situatie en woonwensen. Dit maakt het zoeken nog makkelijker.

Tip! Vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Dit voorkomt dat u passende woningen mist.  

Reageren op een vrije sector huurwoning
Wilt u op een vrije sector huurwoning reageren, dan heeft u geen inschrijving nodig. U kunt direct reageren op ons actuele aanbod via Woongaard

 Woning gevonden via Woongaard?
Als u een woning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. U kunt maximaal op 3 woningen reageren waarvan de reactietermijn nog loopt. Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat, dan ontvangt u een uitnodiging van de woningcorporatie om de woning te bekijken.

Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst, wanneer u op veel woningen gereageerd heeft.

Woning weigeren
Na bezichtiging kunt u de woning accepteren of weigeren. U kunt de woning zonder verdere gevolgen weigeren. U komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan en uw inschrijving blijft ongewijzigd. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen. 

Woning accepteren
Accepteert u de woning, dan controleert de woningcorporatie uw gegevens. Wordt de woning aan u toegewezen, dan ondertekent u het huurcontract. U kunt dan ook eventuele afspraken met de voorgaande bewoners maken voor overname van spullen zoals gordijnen en vloerbedekking. 

Hoe vind ik een betaalbare huurwoning als mijn inkomen hoger is dan € 35.739?

Als uw inkomen hoger is dan € 41.057,- dan kunt u reageren op een vrije sector huurwoning. Kijk op de website van Woongaard voor meer informatie.

Ik wil me inschrijven als woningzoekende. Hoe doe ik dat?

Als u zich wilt inschrijven als woningzoekende, dan kunt u dit doen via www.woongaard.com. Bij de woonruimteverdeling werken wij samen met 14 corporaties, verspreid over 4 regio's. Met uw inschrijving kunt u reageren op het actuele woningaanbod van al deze corporaties, ook die van Poort6. Op de website van Woongaard vindt u meer informatie over de inschrijving.

In welke gemeenten kan ik een woning zoeken?

Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij u naar de website van Woongaard.

Wat is Woongaard?

Woongaard is een samenwerkingsverband van corporaties uit de regio’s Alblasserwaard–Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en Rivierenland. Woningen die worden aangeboden bij Woongaard, zijn in eigendom van Beter Wonen Streefkerk, De Goede Woning Neerijnen, De Kernen, KleurrijkWonen, Woningstichting Land van Altena, Lek en Waard Wonen, Omnivera GWZ, Poort6, SCW, SWB, Tablis Wonen, Wbv. Nieuw Lekkerland, Woningstichting Maasdriel, Woonlinie en Woonservice Meander.

De woningen liggen in de gemeenten Aalburg, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Maasdriel, Molenwaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, Werkendam, West Maas en Waal, Wijchen, Woudrichem, Zaltbommel en Zederik.

Op de website van Woongaard vindt u het volledige aanbod van de corporaties: sociale huur, vrije sector huur en koopwoningen. Daarnaast bieden corporaties via Woongaard ook hun beschikbare garages, bedrijfsruimtes, etc. aan.

Kan ik mijn huurwoning ruilen?

Voor het antwoord op deze vraag en meer uitleg verwijzen wij u naar de website van Woongaard.

Hoe kan ik een sociale huurwoning krijgen?

Om een sociale huurwoning te krijgen, is een inschrijving als woningzoekende nodig. De woningen van Poort6 die te huur zijn, bieden wij aan op de website van Woongaard. Daar kunt u zich ook inschrijven als woningzoekende en meer informatie vinden. 

Wat is een sociale huurwoning?

Een sociale huurwoning is een huurwoning met een huurprijs tot € 710,68 (prijspeil 2016). Heeft u een inkomen tot € 35.739,-? Dan kunt u reageren op ons actuele aanbod aan sociale huurwoningen. Is uw inkomen hoger dan € 35.739,-? Dan kunt u alleen reageren op woningen met een huurprijs vanaf € 710,68. Deze grenzen zijn wettelijk vastgelegd en worden ieder jaar door de overheid opnieuw vastgesteld.

Het actuele aanbod van onze sociale en vrije sector huurwoningen vindt u op Woongaard.com.

Hoe kan ik een vrije sector huurwoning krijgen?

De vrije sector huurwoningen van Poort6 worden aangeboden via Woongaard. Een inschrijving als woningzoekende is voor een vrije sector huurwoning niet nodig. De toewijzingsregels voor een vrije sector huurwoning zijn vaak anders dan die voor een sociale huurwoning. Welke regels gelden, staat in de woningadvertentie. Via deze link komt u direct bij de vrije sector huurwoningen die op dit moment beschikbaar zijn.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Een vrije sector huurwoning is een huurwoning met een huurprijs hoger dan € 710,68 (prijspeil 2016). Heeft u een inkomen boven de € 35.739,-? Dan kunt u alleen reageren op ons actuele aanbod aan vrije sector huurwoningen. Deze grenzen zijn wettelijk vastgelegd en worden ieder jaar door de overheid opnieuw vastgesteld.

Kijk voor ons actuele aanbod aan vrije sector huurwoningen op www.woongaard.com.
 

Heb ik een inschrijving als woningzoekende nodig om op een vrije sector huurwoning te reageren?

Nee, u hoeft hiervoor niet ingeschreven te staan als woningzoekende. Iedereen kan reageren. Ons actuele aanbod vindt u op www.woongaard.com.

Waar in Gorinchem heeft Poort6 woningen?

Poort6 heeft woningen in alle wijken in Gorinchem en in Dalem. Op deze pagina zetten we de karakteristieken per wijk voor u op een rij. De woningen van Poort6 die op dit moment te huur of te koop zijn, vindt u op www.woongaard.com.

Woongaard

Woongaard

Op Woongaard.com vindt u ons actuele huuraanbod.

YouTube

YouTube

Maak kennis met Woongaard en bekijk het introductiefilmpje.

Maak kennis met Woongaard