Woning ruilen

Woningruil misschien iets voor u?
U wilt een tuin, u zoekt een gelijkvloerse woning, u wilt meer ruimte of dichter bij voorzieningen wonen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u op zoek bent naar een andere woning. Als u op zoek bent naar een andere woning, maar u staat nog niet of niet zo lang ingeschreven als woningzoekende, dan biedt woningruil misschien een oplossing. Om voor woningruil in aanmerking te komen, hoeft u niet ingeschreven te staan als woningzoekende.

Een woningruilkandidaat zoeken
U kunt zelf een woningruiladvertentie plaatsen op een landelijke woningruilsite of kijken of er in Gorinchem geschikte ruilwoningen worden aangeboden. Er zijn hiervoor verschillende websites. Een voorbeeld is www.woningruil.nl maar op www.woningruil.startpagina.nl vindt u nog veel meer websites.

Als het lukt om iemand te vinden waarmee u van woning wilt ruilen, dan moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer informatie over deze voorwaarden.

Een kandidaat gevonden?
Heeft u een woningruilkandidaat gevonden? Vul dan het woningruilformulier in op Mijn Poort6. We zullen dit formulier beoordelen.
 

Heb ik een inschrijving bij Woongaard nodig voor woningruil?

Voor het antwoord op deze vraag en meer uitleg, verwijzen wij u naar de website van Woongaard.

Kan ik ruilen met een lege woning?

Voor het antwoord op deze vraag en meer uitleg, verwijzen wij u naar de website van Woongaard.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving na woningruil?

Voor het antwoord op deze vraag en meer uitleg, verwijzen wij u naar de website van Woongaard.

Moet ik nog aan bepaalde voorwaarden voldoen als ik van woning wil ruilen?

Ja, bij woningruil zijn er een aantal voorwaarden waar u rekening mee moet houden:

  • Is de kale huurprijs van de woning lager dan of gelijk aan € 710,68? Dan kunt u in principe alleen ruilen als uw verzamelinkomen lager is dan € 34.911,- (prijspeil 2015). Is de kale huurprijs hoger dan € 710,68? Dan kunt u alleen ruilen als uw verzamelinkomen hoger is dan € 34.911,-.
  • De woning mag geen bijzondere bestemming hebben (zoals een aangepaste woning of een seniorenwoning). In dat geval is woningruil alleen toegestaan als de nieuwe huurder voor deze bijzondere bestemming in aanmerking komt.
  • Er mag geen sprake zijn van huurachterstand.

Woongaard

Woongaard

Op Woongaard.com vindt u ons actuele huuraanbod.