Woningbezit

Alle wijken in Gorinchem hebben hun eigen karakter. Het woningbezit van Poort6 sluit daar op aan.

 Binnenstad
In de levendige Binnenstad van Gorinchem heeft Poort6 vooral appartementen en een klein aantal eengezinswoningen. 


 Lingewijk
De Lingewijk is de oudste wijk van Gorinchem, na de Binnenstad. In de afgelopen jaren is er veel vernieuwd in de Lingewijk, maar het vriendelijke karakter is gebleven. Poort6 heeft hier veel eengezinswoningen van begin vorige eeuw tot nieuwbouw. De appartementen bevinden zich vooral langs de hoofdroute door de wijk.

 

 Haarwijk:
In de Haarwijk overheersen eengezinswoningen. Verspreid over de wijk heeft Poort6 eengezinswoningen in bezit. De bouwjaren van de woningen liggen ongeveer tussen 1950 en 2000. Aan de rand van de wijk, richting de A15, staan de grotere gebouwen met portiekflats. Op enkele plaatsen in de wijk staan wat kleinere portiekflats van Poort6.

 


 Gildenwijk
In de Gildenwijk komen flatgebouwen in grote aantallen voor. Veel daarvan zijn in bezit van Poort6. Bijvoorbeeld in de Weverstraat, Voermanstraat en de Intervamflats tussen de snelweg en het stadspark. Poort6 heeft in de Gildenwijk ook portiekflats, zoals in de omgeving van het Piazzacenter. Eengezinswoningen zijn er ook in de Gildenwijk. Die van Poort6 staan vooral langs en in de omgeving van de Gildenweg.

 

 Gorinchem Oost
In de wijken in Gorinchem-Oost (Wijdschild, Laag-Dalem en Hoog-Dalem) staan vooral eengezinswoningen. De woningen van Poort6 staan verspreid door de wijk. Ook heeft Poort6 in enkele straten seniorenwoningen met een tuin. In de appartementengebouwen in Gorinchem-Oost (aan de Anna-Blamanstraat, de Sprokkelenburg en de Willem Elschotstraat/Willem Kloosstraat) wonen vooral ouderen.

 

Dalem
Dalem is een dorp waar Poort6 nog enkele eengezinswoningen en enkele seniorenwoningen heeft.

 

 

 


De woningen van Poort6 die op dit moment te huur of te koop zijn, vindt u op www.woongaard.com. Een overzicht van ons totale woningbezit volgt later dit jaar.