Buurtinfo

Nieuwbouw

Nieuwbouw Van Zomerenlaan / D.F. Pauwstraat

De 89 woningen aan de D.F. Pauwstraat en Van Zomerenlaan worden gesloopt en vervangen door betaalbare, energiezuinige woningen. Poort6 is op dit moment volop bezig met de planontwikkeling en de voorbereiding van de sloop.

De oorspronkelijke huurders van deze woningen zijn - op 2 na - geruime tijd geleden al verhuisd. Poort6 verhuurt deze woningen sindsdien op basis van tijdelijke verhuur of naar zijn aard van korte duur, ookwel anti-kraak genoemd. Dit hebben we gedaan om de leefbaarheid in de buurt te waarborgen. Met alle tijdelijke bewoners hebben we bij het afsluiten van het tijdelijke huurcontract afspraken gemaakt over de opzegtermijn en het ontbreken van het recht op vervangende huisvesting. 

Vanaf 1 januari 2018 start Poort6 met de voorbereidingen voor de sloop en aansluitende nieuwbouw. 

 

Woningtype: eengezinswoningen
Bouwjaar: 2018
Bekijk project
Tweede fase Lingewijk-Zuid bijna afgerond

Tweede fase Lingewijk-Zuid bijna afgerond

De tweede fase van de nieuwbouw in Lingwijk-Zuid is klaar. Daarmee komt de afronding van de vernieuwing van het tuindorp in tot een eind. 

In de derde en tevens laatste fase rond Nijhuis de bouw af met de realisatie van 24 vrije sector huurwoningen.

 

 

Woningtype: Huur (Poort6) en koop (Nijhuis)
Bouwjaar: 2015/2016/2017
Bekijk project
Eerste fase nieuwbouw Lingewijk-Zuid afgerond

Eerste fase nieuwbouw Lingewijk-Zuid afgerond

Nadat de bouw op 1 oktober 2014 van start ging, werden in het voorjaar de eerste woningen van 1e fase van de niewbouw in Lingewijk-Zuid opgeleverd. Mevrouw Dubbeldam-Elvers kreeg als eerste de sleutel van haar nieuwe woning overhandigd.

Ik kijk er al zo lang naar uit
Mevrouw Dubbeldam-Elvers: “Ik kijk er al zo lang naar uit. Het heeft wel even tot me door moeten dringen dat het vandaag echt zover is, maar ik ben er zo blij mee. Als je zo’n nieuwe woning ziet, dan besef je ook pas hou oud de vorige woning eigenlijk is. Nu is alles weer helemaal strak en glad afgewerkt en lekker warm. De ligging is ook erg mooi met het groen straks voor de deur. En ik heb een fijne tuin achter. Die is zelfs nog een meter breder en langer dan mijn vorige tuin”.

Eerste fase
De woning van mevrouw Dubbeldam-Elvers maakt onderdeel uit van de eerste fase van de nieuwbouw in Lingewijk-Zuid. Met dit project komt het einde van de vernieuwing van de Lingewijk in zicht. Deze eerste fase bestaat uit 49 huurwoningen van Poort6 en 11 koopwoningen van Nijhuis Bouw. De huurwoningen in deze fase bestaan voor het grootste deel uit levensloopbestendige woningen. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De tweede fase van de nieuwbouw start na de bouwvak. Mevrouw Dubbeldam-Elvers: “Je hoort het van iedereen, ook van buiten de wijk. Als dit af is, dan is het een prachtig wijkje!”

De bouw in 2½ minuut in beeld
In dit project heeft Poort6 voor het eerst het principe van conceptueel bouwen toegepast. Deze snelle manier van bouwen, heeft ervoor gezorgd dat de eerste woningen 6 maanden na de start van de bouw konden worden opgeleverd. Bekijk hier een filmpje waarin in 2½ minuut de bouw van de eerste fase te zien is.

Poort6 is verantwoordelijk voor de huurwoningen. De verkoop van de koopwoningen verloopt via Nijhuis Bouw. 

 

Woningtype: Huur
Bouwjaar: 2014/2015
Bekijk project
pagina 1 van 1