Veelgestelde vragen

Zonnepanelen

Hoe worden de zonnepanelen geïnstalleerd?

Op de dag van installatie wordt op uw dak en in uw huis gewerkt. De installatie duurt ongeveer 3 uur. Het is belangrijk dat u dan thuis bent. Als eerste plaatst de installateur de ladder en/of steiger. Op uw schuine dak schuift hij dakpannen omhoog en brengt haken aan. Dan legt hij de dakpannen weer terug. Op de haken monteert hij aluminium rails. Daar worden de zonnepanelen aan vastgemaakt.

Aan de achterkant van ieder zonnepaneel komt een kleine omvormer. Deze zet zonnestroom om in 220 Volt. U krijgt dus geen apart kastje aan de wand in huis. Vanaf de zonnepanelen gaat er één kabel door het dak naar binnen. Deze wordt aangesloten op de meterkast. De route van deze kabel verschilt en wordt altijd met u afgestemd. Natuurlijk wordt deze netjes weggewerkt in een gootje of een bestaande koof. De kabel wordt altijd op een aparte groep aangesloten in de meterkast. Als deze groep er niet is, dan wordt deze gemaakt.

Als de installateur klaar is, loopt hij samen met u de papieren door. Als alles goed is uitgevoerd, dan ondertekent u deze papieren. Daarnaast legt hij uit hoe u kan zien of de zonnepanelen goed werken. De installateur vertelt ook waar u kunt zien hoeveel zonnestroom u heeft opgewekt. Dit staat ook allemaal in de handleiding die u van de installateur krijgt.