Veelgestelde vragen

Huurachterstand

Wat gebeurt er als ik de huur niet betaal?

Het belangrijkste! Neem contact met ons op! Dan regelen we dit samen. Bel naar (0183) 66 99 00.

Als wij niks van u horen en als u de huur niet voor de 1e van de maand betaalt, nemen we contact met u op. Dit zijn de stappen die we dan nemen. 

U krijgt een herinnering
U krijgt eerst een herinnering om u huur alsnog te betalen. We nemen hiervoor op diverse manieren met u contact op: via een mail (gestuurd vanaf het mailadres poort6@mind2pay.com), een sms, een brief en/of een telefoontje van een belrobot (u wordt dan gebeld vanaf het telefoonnummer 088-0016657). 

We bellen u of komen bij u langs
Ontvangen we geen reactie en u heeft niet betaald? Dan bellen wij u of komen we bij thuis langs. Wij vragen u dan uiteraard om alsnog de huur te betalen. Maar we vragen ook hoe het komt dat u niet heeft gereageerd en nog niet heeft betaald. Wij begrijpen dat er soms redenen zijn waardoor het lastig is om de huur betalen. 

Wat als u dan nog niet heeft betaald? 
Heeft u na al deze stappen nog niet betaald? Dan geven wij de betalingsachterstand door aan Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN). Zij brengen de wettelijke rente en incassokosten bij u in rekening. GGN stuurt u brieven, een sms-bericht of belt u op. Daarbij geven zij u eerst de kans om alsnog de achterstand met de bijkomende kosten te betalen. Dit is de laatste mogelijkheid om hoge juridische kosten te voorkomen. Wij adviseren u dan ook om dit echt te voorkomen! Ook als GGN al is ingeschakeld, zijn er nog voldoende mogelijkheden om samen een oplossing te vinden.

Juridische stappen
Loopt de achterstand met het betalen van de huur op naar drie maanden? Dan krijgt u een zogenaamde dagvaarding van deurwaarder GGN. Dat betekent dat de rechter wordt ingeschakeld. De deurwaarder vraagt bij de rechter een vonnis om het huurcontract te ontbinden en de woning te ontruimen. Het is voor iedereen beter om deze situatie te voorkomen. De kosten van dit proces zijn veel en veel hoger dan uw oorspronkelijke betaalachterstand. Ook in deze situatie is het nog mogelijk om de huur en de bijkomende kosten alsnog te betalen. Zo willen we voorkomen dat u uw huis kwijt raakt. In de meeste gevallen lukt dit ook nog.