Veelgestelde vragen

Huurachterstand

Wat gebeurt er als ik de huur niet betaal?

Het belangrijkste! Neem contact met ons op! Dan regelen we dit samen. Bel naar (0183) 66 99 00.

Als wij niks van u horen en als u de huur niet voor de 1e van de maand betaalt, nemen we ook contact met u op. Dit zijn de stappen die we dan nemen. 

U krijgt een herinnering
U krijgt eerst een herinnering. In deze mail of brief staat dat u de huur alsnog binnen 5 dagen betaalt. 

We bellen u
Wanneer u niet heeft betaald, bellen wij u. Wij vragen u u uiteraard om alsnog de huur te betalen. Maar we vragen ook hoe het komt dat u nog niet heeft betaald. Wij begrijpen dat er soms redenen zijn waardoor het lastig is om de huur betalen. 

Tweede herinnering
Zijn de 5 dagen voorbij? En hebben we met u geen afspraak kunnen maken? Dan krijgt u nog een tweede herinnering. Dat is gelijk de laatste herinnering. De tijd begint dan echt te dringen. U krijgt dan nog 14 dagen om de huur alsnog te betalen. Daarna betaalt u incassokosten. Hoe hoog deze kosten zijn, geven wij in deze laatste herinnering ook aan. We prorberen u in deze 14 dagen ook nog een keer te bellen en bij u thuis langs te komen. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat we dure, juridische stappen moeten nemen.

Wat als u dan nog niet heeft betaald? 
Als de 14 dagen na de tweede herinnering voorbij zijn. Dan geven wij de betalingsachterstand door aan incassobureau GGN. Zij brengen de wettelijke rente en incassokosten bij u in rekening. Het incassobureau stuurt u brieven en sms-berichten. Ook bellen zij u op of kan er iemand van het incassobureau langskomen. 

We schakelen een deurwaarder in
Lukt het ook hierna niet om met u afspraken te maken over het betalen van de huur? Dan schakelen wij de deurwaarder in. De kosten daarvan lopen snel op. De kosten die wij daaraan moeten betalen, brengen wij bij u in rekening. Dit bedrag komt dus bovenop de incassokosten die u nog aan ons moet betalen. De deurwaarder geeft u eerst de kans om alsnog de achterstand met de bijkomende kosten te betalen. Dit is de laatste mogelijkheid om hoge juridische kosten te voorkomen. Wij adviseren u dan ook om dit echt te voorkomen! Ook als de deurwaarder al is ingeschakeld, zijn er nog voldoende mogelijkheden om samen een oplossing te vinden.

Juridische stappen
Loopt de achterstand met het betalen van de huur op naar drie maanden? Dan krijgt u een zogenaamde dagvaarding van de deurwaarder. Dat betekent dat de rechter wordt ingeschakeld. De deurwaarder vraagt bij de rechter een vonnis om het huurcontract te ontbinden en de woning te ontruimen. Het is voor iedereen beter om deze situatie te voorkomen. De kosten van dit proces zijn veel en veel hoger dan uw oorspronkelijke betaalachterstand. Ook in deze situatie is het nog mogelijk om de huur en de bijkomende kosten alsnog te betalen. Zo willen we voorkomen dat u uw huis kwijt raakt. In de meeste gevallen lukt dit ook nog.