Lees voor

In heel het land wordt hard gewerkt om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden. Mensen zoals jij en ik zijn op de vlucht voor oorlog in hun eigen land. Op weg naar een onzekere toekomst. Alles moeten ze achterlaten. Hun huis, hun spullen, soms hun huisdieren en vaak zelfs familieleden. Wij willen graag iets doen om deze mensen te helpen.

De 130 woningen in het Schrijverslaantje, de H.P. de Biestraat, M. Spronklaan, Van Gochstraat en een deel van de A. Kemplaan (Haarwijk) gaan we eind 2023 slopen en vervangen door nieuwbouw. Dat betekent dat er woningen tijdelijk leegkomen omdat bewoners naar een andere plek verhuizen. Wij hebben de gemeente aangeboden om ongeveer 20 woningen in deze buurt die nu leeg staan of binnenkort vrijkomen, te reserveren voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De Veiligheidsregio is blij met ons aanbod en maakt hier graag gebruik van.

Inrichten van woningen
Samen met de gemeente en De Gezel maken we de lege woningen in orde. We kijken of ze heel en veilig zijn. We maken de woningen schoon. En we kijken of er nog vloerbedekking of gordijnen moeten komen. Daarna richten we de woningen verder in. We krijgen daarbij veel hulp van ondernemers binnen en buiten Gorinchem. De inrichting hangt af van het aantal mensen dat hier tijdelijk gaat wonen. En of ze kleine kinderen hebben of juist wat oudere kinderen. Dit stemmen we af met de gemeente. Op dit moment hebben we geen spullen van particulieren nodig voor de verdere inrichting van de woningen.