Energiecoaches gezocht!

05 september 2018

Huurdersvereniging HP6 en Het Nieuwe Wonen zijn in samenwerking met Poort6 gestart met de campagne ‘Poort6/HP6 op weg naar duurzaamheid!’. Via deze campagne zoeken wij vijf (voormalig) huurders die op vrijwillige basis als energiecoach aan de slag gaan en zo hun steentje bij willen dragen aan de energietransitie.

Bent u geïnteresseerd in duurzaamheid en lijkt het u leuk om huurders te adviseren hoe zij thuis energie kunnen besparen? Meld u dan aan als energiecoach. Als energiecoach voert u, op aanvraag van huurders, keukentafelgesprekken bij huurders thuis waarbij u hen helpt met vragen rondom duurzaamheid. Daarbij geeft u advies hoe bewoners energie kunnen besparen en zuiniger om kunnen gaan met warmtegebruik.

Wanneer kunt u energiecoach worden?

  • U woont in de gemeente Gorinchem
  • U bent huurder of huurder geweest bij Poort6
  • U kunt goed luisteren en communiceren
  • U bent geïnteresseerd in duurzaamheid en hebt kennis van energiebesparing
  • U bent vanaf het najaar 2 tot 4 uur per week beschikbaar (bij voorkeur 6 tot 12 maanden)


De voordelen als energiecoach

  • Het is een leuke vrijwillige functie met gratis deelname aan workshops en trainingen.
  • U maakt deel uit van een team en wordt geruime tijd ingewerkt door ervaren woon-/energiecoaches.


Training
Na aanmelding volgt u een gratis energietraining van de Woonbond om als energiecoach aan de slag te gaan. De training is op 10, 17 en 24 september vanaf 19.30 uur in de recreatiezaal van de Piazzaflat aan de Wijnkoperstraat. De vervolgtraining wordt gegeven door MilieuCentraal op 1, 8 en 15 oktober op het kantoor van HP6 aan de W. de Vries Robbeweg. Deze training wordt ook gevolgd door E-coaches die huiseigenaren gaan helpen.

Meer informatie en aanmelden
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie of u aanmelden? Neem dan contact op met Harrie Vendel (0183-690948 / hvendel78@gmail.com) of Jan Theunissen (06-54694937 / info@hetnieuwewonen.org). Na aanmelding maken zij afspraken met u over het inwerkprogramma, de begeleiding en training.