Eerste boom nieuwe binnentuin Kremlin I

13 maart 2019

Poort6 werkt bij Kremlin I aan een nieuwe binnentuin. Vandaag plantten bewoner Yael Brons en wijkbeheerder Zarah Omrani symbolisch de eerste boom op Nationale Boomfeestdag. “Na portiekgesprekken in 2018 zijn we aan de slag gegaan met de binnentuin. Samen met de bewoners, de gemeente en Waardlanden. Om te zorgen dat de bewoners weer vele jaren kunnen genieten van een prettige leefomgeving”, aldus projectleider Alex Looy. 

De binnentuin van Kremlin I krijgt een volledige metamorfose. “We richten de tuin opnieuw in, er komt nieuwe bestrating en uiteraard nieuwe beplanting”, vertelt Alex Looy. “Daarnaast plaatsen we twee ontmoetingstafels die kunstenaar Jack van Mildert heeft gemaakt en speeltoestellen voor de kinderen. Ook de hoeken, waar de containers staan, pakken we samen met de gemeente en Waardlanden aan. Deze gaan we vergroenen en beter verlichten. Hiermee willen we afvaldumping tegen gaan en de veiligheid in de wijk verhogen.”

Planning
De verwachting is dat de werkzaamheden eind april zijn afgerond. Om de vernieuwde binnentuin te vieren, organiseren we later dit jaar een opleveringsactiviteit. Alex Looy: “Dan worden ook de twee ontmoetingstafels onthuld. Gemaakt in de vorm van twee diamanten. Een mooie verwijzing naar het 60-jarig bestaan van Kremlin I.”