Gasloos nieuwbouwproject in Dalem

28 maart 2019

Aan de Irenelaan in Dalem gaat Poort6 zes nieuwe woningen bouwen. Met het oog op een duurzame toekomst krijgen deze woningen geen gasaansluiting. De komende jaren investeert Poort6 verder in duurzaamheid. Om zo onze bijdrage te leveren aan onze planeet. Dit gasloze nieuwbouwproject is voor ons dan ook een mooie bijjdrage aan onze duurzaamheidsopgave.

Voor dit nieuwbouwproject werken we samen met BM Wonen BV uit Hardinxveld-Giessendam. Gezamenlijk gaan we zes eengezinswoningen realiseren met drie slaapkamers en een riante tuin. Ideaal voor mensen die houden van tuinieren of een moestuin aan willen leggen. Of gewoon graag buiten zijn in een groene omgeving. Ook de woningen zelf worden milieuvriendelijk. Iedere woning krijgt een warmtepomp en op de begane grond vloerverwarming. Daarnaast gaan we de woningen goed isoleren. En op het dak van iedere woning komen negen zonnepanelen.

Planning
Momenteel zijn we samen met BM Wonen BV druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. De gemeente Gorinchem heeft ons een vergunning gegeven om de oude woningen te slopen. BM Wonen BV is daar gisteren mee gestart. Daarnaast loopt de procedure rondom de omgevingsvergunning. Met het bouwen van de woningen starten we zodra deze vergunning binnen is.

Reageren binnenkort mogelijk
Voor geïnteresseerden is het belangrijk dat zij in ieder geval ingeschreven staan bij Woongaard. De verwachting is dat we begin mei de woningen daadwerkelijk via Woongaard gaan adverteren. Als experiment gaan we de twee hoekwoningen op een andere manier toewijzen, namelijk via het zogenaamde woonwaaiermodel. Zeker bij dit project vinden we aandacht voor het milieu erg belangrijk. Aangezien de hoekwoningen een grote tuin hebben, zoeken we specifiek bewoners die hun tuin duurzaam in gaan richten. Daarom vragen we geïnteresseerden voor de hoekwoningen om een plan te maken hoe zij hun tuin gaan inrichten en onderhouden. Een commissie bestaande uit medewerkers van Poort6 en onafhankelijke deskundigen beoordeelt de ingediende plannen. Bij meerdere geschikte plannen, krijgt de woningzoekende met de langste wachttijd de woning aangeboden. De vier tussenwoningen worden op de normale wijze aangeboden via Woongaard.