Feestelijke opening binnentuin Vijfde Uitgang

27 mei 2019


Samen met de bewoners van de Vijfde Uitgang legde Poort6 afgelopen periode een gezamenlijke binnentuin aan. Nu de tuin af is, was dat reden voor een feestje. Vrijdag 24 mei werd de tuin door de bewoners feestelijk geopend. “We zijn heel blij met het eindresultaat. Het is een fijne, rustige plek om elkaar te ontmoeten. Met als leuke bijkomstigheid dat je elkaar als buren veel beter leert kennen. Het zorgt voor meer saamhorigheid”, vertelt mevrouw Bos, één van de initiatiefnemers.  

Samen aan de slag
Het tuinproject startte op initiatief van een aantal bewoners. De woningen op de begane grond van de Vijfde Uitgang hadden ieder een grote tuin. Oorspronkelijk woonden hier bewoners die minder valide waren. Daardoor werden een aantal tuinen niet of nauwelijks bijgehouden en gebruikt. Een groep bewoners wilde dit veranderen en legde contact met Poort6. Samen gingen zij aan de slag om de afzonderlijke tuinen te veranderen in één grote, gezamenlijke binnentuin. ”Het is nog mooier geworden dan ik had durven dromen,” vertelt mevrouw Bos.  

Mooie betrokkenheid bij woonomgeving
Als consulent Stad & Buurt was Marcel Kaufmann vanuit Poort6 nauw betrokken bij het project: "Het is mooi om te zien dat bewoners zo betrokken zijn bij hun eigen woonomgeving. Samen hebben we gezocht naar een oplossing waar iedereen blij van wordt. Van alle tuinen is één grote omsloten groene siertuin gemaakt. Bewoners die houden van het buitenleven en tuinieren kunnen deelnemen. Zij betalen iedere maand een kleine bijdrage om gebruik te maken van de tuin. En om met elkaar de tuin in te richten en te onderhouden. Inmiddels nemen al 23 van de 32 bewoners deel. Zij ontvingen tijdens de opening hun toegangssleutel."  

Feestelijke opening
Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6 knipte samen met twee jonge bewoners symbolisch een lint door om de binnentuin officieel te openen. Van Huurdersvereniging HP6 ontvingen zij nog een cheque ter waarde van 500 euro. Deze gaan zij besteden aan de verdere inrichting van de tuin. Avres en Van Hoven Hoveniers schonken daarnaast samen nog een boom aan de bewoners.