Binnentuin Kremlin I feestelijk geopend

01 juli 2019

De binnentuin van Kremlin I ligt er weer piekfijn bij. Na de renovatie van de 236 woningen legde Poort6 samen met bewoners, de gemeente, Waardlanden en aannemer T&G een nieuwe binnentuin aan. Zaterdag 29 juni werd deze op feestelijke wijze geopend. “Naast het opknappen van de woningen, wilden we ervoor zorgen dat bewoners weer vele jaren kunnen genieten van een prettige leefomgeving. Het eindresultaat was reden voor een buurtfeest”, vertelt Rick Dollekens, teamleider Klant & Service a.i. bij Poort6. 

Ontmoeten en spelen

Om het oorspronkelijke hofjesidee meer tot z’n recht te laten komen, richtte Poort6 de tuin in als een park. Met daarin diverse mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Zoals speelvoorzieningen voor kinderen en twee ontmoetingstafels. Rick: “De tafels zijn geschonken door huurdersvereniging HP6. En samen met bewoners ontworpen door kunstenaar Jack van Mildert. Leuk weetje: de ontmoetingstafels hebben de vorm van een diamant. Die vorm staat symbool voor het 60-jarig bestaan van Kremlin I. Daarnaast zijn er notenbomen in de binnentuin geplaatst. Bewoners hadden namelijk de wens om plukgroen in de tuin te krijgen.”

Vergroten veiligheid
Niet alleen de tuin, ook de hoeken waar de containers staan, werden aangepakt. Rick: “Door meer groen toe te voegen, willen we afvaldumping tegengaan en de veiligheid in de wijk verhogen.”

Feestelijke opening
Een gekleurd gezelschap aan steltenartiesten verzorgde de openingsact. De sierlijke ‘paradijsvogels’ knipten samen met de aanwezige kinderen symbolisch een lint door om de tuin officieel te openen. “De opening was een feest voor jong en oud. Veel bewoners hebben zich ingezet om met elkaar iets bijzonders neer te zetten. Ze maakten overheerlijke hapjes uit verschillende landen. Daarnaast waren er allerlei spelletjes te doen en kon iedereen genieten van diverse optredens. Zoals Somalische zang en dans, Arabische muziek en een djembé workshop. Het was een geslaagd feest”, aldus Rick Dollekens. 

Benieuwd naar alle foto's? Klik dan hier.