Poort6 aan de slag met de balkons in de Vroedschapwijk

12 november 2020


Poort6 start binnenkort met herstelwerkzaamheden aan de balkons in de Vroedschapwijk in Gorinchem. De problemen zijn niet heel groot, maar uit onderzoek blijkt dat de balkons op dit moment niet voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. De herstelwerkzaamheden verschillen per balkon. Bij een groot deel van de balkons is het voldoende om alleen een speciale mortel toe te voegen tussen de metalen dragers van het balkon en het balkon zelf. Vandaag starten we hiervoor al met de voorbereidende werkzaamheden. We proberen deze werkzaamheden nog voor de kerst af te ronden.

Bij een ander deel van de balkons moeten we naast het toevoegen van mortel ook speciale hoeklijnen plaatsen als extra ondersteuning. Dat vraagt wat meer tijd omdat dit maatwerk is. De bestelling hiervoor is geplaatst, maar hier hebben we helaas te maken met een levertijd. 

Zolang de werkzaamheden nog niet zijn uitgevoerd, mogen de bewoners geen gebruikmaken van hun balkon. Hiervoor bieden we de bewoners ter compensatie een vergoeding. Het tijdelijk ondersteunen van de balkons met metalen palen gaat niet door. Bij een groot deel van de balkons starten we op heel korte termijn al met de definitieve oplossing. Voor de balkons die wat later aan de beurt zijn, hebben we onderzocht of we deze wel tijdelijk kunnen ondersteunen. Maar daarbij lopen we in de praktijk helaas tegen allerlei problemen aan omdat er veel obstakels in de weg zitten. Het weghalen van deze obstakels en het graafwerk wat nodig is om een goede fundering te krijgen voor de tijdelijke stempels, kost erg veel tijd. Hoe graag we de bewoners ook een tijdelijke oplossing willen bieden, het is dan beter om alle tijd en energie te steken in de definitieve oplossing. HIer doen we ons uiterste best voor.