Lees voor
Naar nieuwsberichten

Geslaagde zomerse spellenmiddag in de Gildenwijk

Samen met de gemeente Gorinchem organiseerde we donderdag 10 augustus een spellenmiddag. Speciaal voor kinderen tot 13 jaar uit de Gildenwijk en hun familie. “Het einde van de zomervakantie is in zicht. Na een periode met slecht weer wilde ons wijkteam de kinderen uit de wijk een leuke middag bezorgen. Ruim 100 kinderen en hun familie kwamen langs. De middag leverde heel veel blije gezichten en fijne gesprekken op”, vertelt Nancy Mes, wijkbeheerder. 

Afgelopen donderdag was de eerste keer dat we een zomerse spellenmiddag organiseerde. “Het idee ontstond eigenlijk heel spontaan samen met de wijkcoördinator van de Gildenwijk”, vertelt Nancy. “Veel mensen in de wijk kunnen niet op vakantie of een dagje weg doordat alles duurder is geworden. Ook zagen we dat veel kinderen zich wat gingen vervelen. Daarom maakten we een plan hoe we deze kinderen en hun familie een fijne middag konden bezorgen. In 1 week tijd regelden we springkussens, allerlei spellen zoals zaklopen en XL jenga, een ijskar, drinken en versieringen. En gelukkig kwam het voorspelde zomerse weer ook uit.”

We gaan vaker een spellenmiddag organiseren
De spellenmiddag in de Gildenwijk was een proef. We wilden zien of zo’n middag aanslaat in de wijk. “Daar hoeven we niet over te twijfelen. We kregen namelijk heel veel positieve reacties op dit initiatief. En meerdere keren de vraag of we zo’n middag nog een keer gaan herhalen. Dat gaan we zeker doen. Want we geloven erin dat zo’n middag meer is dan alleen een gezellige middag. Het brengt mensen echt bij elkaar. En ook wij maakten veel mooie nieuwe contacten. We voerden gesprekken met huurders die we normaal niet snel tegenkomen. Mooi om elkaar zo toch te ontmoeten.”

Lijkt het je leuk als we in jouw wijk ook een spellenmiddag houden? En wil je ons helpen om dit te organiseren? Neem dan contact met ons op!

Meer interessante nieuwsberichten