Lees voor
Naar nieuwsberichten

Ook 57 eengezinswoningen in Gildenwijk gaan over op warmtenet

70% van de huurders van de 57 eengezinswoningen aan de Gildenweg, Chirurgijnstraat, Schilderstraat, Gruttershof en Rietdekkerstraat heeft ingestemd met onderhoud aan hun woning en aansluiting op het warmtenet. De woningen krijgen ook een onderhoudsbeurt, worden deels geïsoleerd en krijgen zonnepanelen. Deze woningen zijn als tweede aan de beurt om in Gorinchem te worden aangesloten op het duurzame warmtenet. Dit voorjaar stemden de bewoners van de Willem-Alexanderflat als eerste in.

Uitgebreid aandacht voor huurders
De afgelopen maanden hebben we intensief gesproken met alle huurders van deze woningen. Met een informatiemap zijn zij op de hoogte gebracht over de geplande onderhoudswerkzaamheden en de aansluiting op het warmtenet. Ook was het mogelijk om een modelwoning te bekijken. Uiteindelijk stemde 70% van de bewoners (zie notarisverklaring) in met de werkzaamheden en het warmtenet. De werkzaamheden starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.

Duurzaam warmtenet
Het rioolwaterzuiveringsbedrijf in Schelluinen vangt rioolwater uit (onder andere) de Gildenwijk op en zuivert dit. Uit dit gezuiverde rioolwater wordt warmte gehaald. Er komt een duurzaam warmtestation aan de Bullekeslaan, die de warmte (van 75°C) de wijk in brengt. De warmte voor het warmtenet wordt daarmee grotendeels duurzaam opgewekt.

Planning
De komende vijf jaar willen we zo’n 1.000 huurwoningen van Poort6 in de Gildenwijk aansluiten op het warmtenet. Ook het stadhuis van Gemeente Gorinchem en het kantoor van Poort6 worden aangesloten. Natuurlijk gaat dit in goed overleg met onze huurders. 70% van de bewoners van een woongebouw moet instemmen met de plannen. Lees hieronder de voorlopige planning.

2022
Willem-Alexanderflat

2023
Gildenweg 83-119
Chirurgijnstraat 2-14
Schilderstraat 1-13
Gruttershof 2-26
Rietdekkerstraat 2-22
Munter- en Tichelaarflat
Frisoflat

2024
Kremlin 2

2025
Schelluinsevliet
Gildenhof
Stadhuis en kantoor Poort6

Wilt je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het warmtenet? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.warmtenetgorinchem.nl

Meer interessante nieuwsberichten