Lees voor
Naar nieuwsberichten

Nog geen rookmelder in huis? Neem contact met ons op!

Sinds 1 juli is het verplicht om een rookmelder in huis te hebben. Afgelopen maanden werkten we daarom hard om in al onze huizen gratis rookmelders te plaatsen. Bij veel huurders hangt inmiddels een rookmelder, maar helaas lang nog niet overal. We kregen namelijk met zo’n 1.350 huurders geen contact. Daarom roepen we al onze huurders op: heb je nog geen rookmelder in huis? Neem dan snel contact op. 

Rookmelders redden levens

Brand komt helaas vaker voor dan mensen denken. De meeste woningbranden ontstaan door koken, roken en door elektrische apparaten. Maar ook door het opladen van bijvoorbeeld telefoons of fietsaccu’s. Als je brand sneller ontdekt, heb je meer tijd om je huis veilig te verlaten. Het is dan ook heel belangrijk dat die gratis rookmelder bij iedereen in huis komt. Rookmelders kunnen echt levens redden.

Maak een afspraak voor het plaatsen van de gratis rookmelder

Je kunt hiervoor bellen met Yvette Diepeveen. Zij plant voor onze aannemers Smits Vastgoedzorg en Hagemans de afspraken in. Deze aannemers plaatsen daarna de rookmelders bij jou thuis. Je kunt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur bellen naar 06 25 59 52 60 om een afspraak te maken.

 

Meest gestelde vragen over rookmelders

Neem dan contact op met onze Klant & Service medewerkers via 0183 66 99 00. Zij helpen je graag verder.
Nee. Naast een rookmelder plaatsen we ook een koolmonoxidemelder (CO-melder). Dit doen we bij de cv-ketel als deze in de woning aanwezig is. Koolmonoxide is een reukloos gas. Dit komt vrij als er geen goede verbranding is van het gas dat de cv-ketel gebruikt. Het langdurig inademen van koolmonoxide kan dodelijk zijn. Je ruikt, proeft of ziet het niet. Daarom plaatsen we de CO-melders nu we toch binnen in de woning zijn. Het plaatsen van CO-melders is niet wettelijk verplicht. We plaatsen ze uiteindelijk in al onze woningen waar een CV ketel zit.
De medewerker van Smits Vastgoed of Hagemans kan laten zien wie hij is. Hij heeft bedrijfskleding aan en rijdt in een bus met onze logo’s én een foto van een rookmelder.
In totaal duurt het bezoek ongeveer 10 minuten.
De medewerker van Smits Vastgoed of Hagemans hangt de rookmelder en CO-melder voor je op. Staan er spullen in de weg? Dan vraagt de medewerker je deze even opzij te zetten. Verder legt hij je kort uit hoe de rookmelder en CO-melder werkt. Ook laat hij een flyer met informatie over het onderhoud en met belangrijke tips bij je achter. Deze kun je zelf op je gemak nalezen.
We plaatsen de volgende melders: Rookmelder: Ei Electronics Ei650 CO-melder: Ei Electronics Ei208w
Nee, de batterij gaat 10 jaar mee. Wij zorgen elke 10 jaar voor een nieuwe rookmelder.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer interessante nieuwsberichten