Lees voor
Naar nieuwsberichten

Start aanleg duurzaam warmtenet

De officiële start van de aanleg van het warmtenet in de Gildenwijk in Gorinchem is een feit. Een mijlpaal op de weg naar een aardgasvrije wijk. Donderdag 19 mei zetten de bestuurders van de 5 betrokken organisaties een handtekening op een van de leidingen die de grond in gaat.

Willem-Alexanderflat gaat als eerste over op het warmtenet
HVC startte begin mei met de aanleg. De eerste leidingen van het duurzame warmtenet liggen in de grond. Tot 2025 willen we ongeveer 1.000 huurwoningen aansluiten, samen met ons kantoor en het stadhuis. De Willem-Alexanderflat aan de Wijnkoperstraat is het eerste gebouw in Gorinchem dat overgaat op het warmtenet. Van de huurders heeft 73% ingestemd met de renovatie en de aansluiting op het warmtenet.

We spreken elke huurder persoonlijk
De 57 woningen rond de Gildenweg (Gildenweg, Schilderstraat, Chirurgijnstraat, Gruttershof en Rietdekkerstraat) volgen in het najaar als minimaal 70% van de bewoners akkoord gaat met aansluiting op het warmtenet en het geplande onderhoud. We spreken alle huurders persoonlijk om ze zo volledig mogelijk te informeren. Deze gesprekken vinden plaats in de modelwoning. Dan kunnen huurders zien hoe de woning eruit ziet na het onderhoud en de warmte-unit geplaatst is.

U kunt hier meer lezen over de start aanleg en het warmtenet in Gorinchem.

Meer interessante nieuwsberichten