Lees voor
Naar nieuwsberichten

Verandering voor elektrische boilers

Heb jij een elektrische boiler in huis? Dan verandert er misschien iets voor jou vanaf 2022. Vanaf dan stopt Stedin met een signaal in Gorinchem dat een seintje geeft aan boilers om het water automatisch op te warmen. Dit noemen we het Toonfrequent signaal. Hieronder zie je of en wat je moet doen om warm water te houden.

Stap 1: Kijk of jouw boiler werkt met het Toonfrequent signaal

Ga hiervoor naar het stappenplan op de website van Stedin: stedin.net/boiler. En loop het stappenplan door. Je ziet dan gelijk of:

 • jouw boiler werkt met het Toonfrequent signaal.
 • je zelf kunt zorgen dat je boiler het water opwarmt.
 • je een schakelklok, tijdschakelaar of een slimme module nodig hebt zodat jouw boiler automatisch op blijft warmen.

Stap 2: Kijk of de boiler van jou is of dat je deze huurt

 1. Huur je de boiler van Eneco? En kun je de boiler niet zelf omzetten?
  Neem dan contact op met Eneco om een Slimme Boiler Module te regelen. Dit kost € 5,50 per maand. Eneco verwacht dat je dan € 65,00 per jaar bespaart op je stroomkosten. Ook kun je door Eneco de meterkast aan laten passen. De eenmalige kosten hiervoor zijn € 149,00. De boiler staat dan 24/7 aan. Eneco verwacht dat je daardoor gemiddeld € 115,00 meer stroom verbruikt per jaar.

  Wil je dit niet? Dan kun je ook een schakelklok of tijdschakelaar in de meterkast laten plaatsen door een erkend installatiebedrijf. Zoals Zillig Elektrotechniek. Zillig rekent hiervoor € 326,70. Deze kosten betaal je zelf. Is er geen ruimte in de meterkast? Dan kan Zillig een apart groepkastje plaatsen met daarin de schakelklok. De kosten zijn dan hoger. Je kunt Zillig hierover bellen op 0183 74 52 80.

 2. Is de boiler van jou zelf? En kun je de boiler niet zelf omzetten?
  Kijk dan of je een onderhoudscontract hebt voor de boiler. Heb je die? Neem dan contact op met het bedrijf met wie je dit onderhoudscontract hebt om een schakelklok of tijdschakelaar te regelen.

  Heb je geen onderhoudscontract? Laat dan een erkend installatiebedrijf een schakelklok of tijdschakelaar plaatsen in de meterkast. Zoals Zillig Elektrotechniek. Zillig rekent hiervoor € 326,70. Deze kosten betaal je zelf. Is er geen ruimte in de meterkast? Dan kan Zillig een apart groepkastje plaatsen met daarin de schakelklok. De kosten zijn dan hoger. Je kunt Zillig hierover bellen op 0183 74 52 80.

 3. Woon je in de Johan van Egmondstraat? Dan is de boiler van Poort6.
  We nemen binnenkort contact met je op. En komen voor 10 januari bij jou langs om een schakelklok te plaatsen.

Meer interessante nieuwsberichten