Lees voor
Tips & Informatie

Handige checklist: deze documenten heb je nodig om een woning te accepteren

Als je een woning gaat bekijken, is het belangrijk dat je een aantal documenten verzamelt. En op de goede manier bij ons aanlevert. Met deze handige checklist weet je precies welke documenten je nodig hebt. En waar je deze opvraagt. Handig, want zonder deze documenten kun je de woning niet accepteren. 

Dit lever je altijd bij ons in

1. Een kopie van een geldig legitimatiebewijs óf verblijfsvergunning

2. Een kopie historisch adresuittreksel uit het bevolkingsregister. Met daarop:

    • Je burgerlijke staat
    • De datum dat je bent gaan wonen op het adres waar je nu woont
    • Je woonhistorie
    • Je gezinssamenstelling

Je vraagt deze op bij de gemeente waar je nu woont. Let op! Het kopie historisch uittreksel mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

3. Een inkomensverklaring 2021 van de belastingdienst
Je kunt dit formulier downloaden door met je DigiD in te loggen op belastingdienst.nl. Lukt dit je niet? Bel dan 0800- 0543. Binnen 5 werkdagen ontvang je de inkomensverklaring via de post. 

Let op! Het formulier van de Belastingdienst is verplicht, ook als je geen inkomen hebt. Ben je student en is je inkomensverklaring niet op tijd? Dan accepteren wij ook een bewijs van DUO.

Tip: Download MyQii op je telefoon. Je haalt hier makkelijk de gegevens op van de Belastingdienst, het UWV en MijnOverheid. Meer informatie? www.qii.nl.

4. Je loonstroken of uitkeringsstroken van de laatste 3 maanden
Let op! Heb je een eigen onderneming of werk je als freelancer? Vul dan het formulier Model prognose ondernemersinkomen in. En laat het ondertekenen door je accountant of administratiekantoor. 

Woon je al in een huurwoning?

5. Dan lever je ook een verhuurdersverklaring in
De verhuurder van de woning die je nu huurt geeft hiermee aan dat je aan alle voorwaarden van de huurovereenkomst hebt voldaan. Je vraagt deze verklaring op bij de verhuurder waar je nu huurt.

Let op! Huur je bij ons? Dan heb je deze verklaring niet nodig.

Heb je op dit moment een koopwoning?

6. Dan lever je ook een verklaring van de hypotheekverstrekker in
De hypotheekverstrekker geeft hiermee aan dat je aan alle voorwaarden van de hypotheek hebt voldaan. Deze vraag je op bij je hypotheekverstrekker van je huidige woning.

Je hebt alle documenten verzameld. En nu?

Ook is het belangrijk dat je de documenten op de goede manier bij ons aanlevert. Want zonder deze documenten kunnen wij je de woning niet toewijzen. Wanneer je de documenten moet aanleveren hangt af van de manier van bezichtigen. Dit staat in je uitnodigingsmail.

Groepsbezichtiging

 

Stuur de gevraagde documenten naar verhuur@poort6.nl. Doe dit binnen de reactietermijn die in je uitnodigingsmail staat. Vergeet niet in de mail erbij te zetten om welk adres het gaat. 

Bezichtiging met huurder

Stuur de gevraagde documenten naar verhuur@poort6.nl. Doe dit binnen de reactietermijn die in je uitnodigingsmail staat. Vergeet niet in de mail erbij te zetten om welk adres het gaat.

 

Lees je het allemaal graag nog eens na? Dat kan! Download ‘m hier.

Ook interessant voor jou?