Lees voor
Tips & Informatie

Een woning vinden in Gorinchem

Op zoek naar een woning?

Je bent jong en wilt graag op jezelf gaan wonen. Je gaat samenwonen en wilt graag een wat groter huis. Of je bent wat ouder en wilt graag gelijkvloers wonen. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om op zoek te gaan naar een andere woning.

Wij verhuren ongeveer 7000 woningen, garages en parkeerplaatsen in Gorinchem en Dalem. Wij verhuren vooral sociale huurwoningen en een klein deel vrije sector huurwoningen. Ook verhuren wij kamers voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of woningen voor mensen die graag net iets anders willen wonen. We vertellen je hier graag meer over. Zodat jij kunt kijken wat het beste bij jou past.

Een sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is in 2023 een huurwoning met een huurprijs tot en met € 808,06. Op deze woningen kun je reageren als je inkomen lager is dan € 44.036,- (voor 1-persoons huishoudens) of € 48.626,- (voor huishoudens van 2 of meer personen)  Ieder jaar past de overheid deze bedragen aan. Wij verhuren in bijna elke wijk in Gorinchem sociale huurwoningen. Dit zijn zowel rijtjeshuizen als flats. Op de website van Woongaard staan alle woningen die wij voor verhuur aanbieden. Hier kun je je ook inschrijven. Je hebt namelijk wel een inschrijving nodig om te kunnen reageren op deze woningen. Op welke woningen je kunt reageren, hangt af van je inkomen en je persoonlijke situatie. Hoe dit precies werkt? Bekijk ons stappenplan of lees meer op de website van Woongaard.

Op Woongaard vind je de woningen die nu te huur zijn

Een vrije sector huurwoning

Een vrije sector huurwoning is een huurwoning met een huurprijs vanaf € 808,07. Op deze woningen kun je reageren als je een inkomen hebt vanaf € 44.036 (1- persoons huishoudens) of € 48.626,- (2 persoons huishoudens of meer). Ook deze bedragen past de overheid ieder jaar aan. Op Woongaard staan ook alle vrije sector woningen die wij aanbieden. Hiervoor hoef je je alleen niet in te schrijven als woningzoekende. Iedereen kan reageren op deze woningen. Als deze maar bij je inkomen en persoonlijke situatie past. Je leest hier meer over op Woongaard.

Kamers met Kansen

Ben je tussen de 18 en 27 jaar? En wil je binnen één tot anderhalf jaar zelfstandig wonen? Maar heb je tot die tijd eigenlijk een steuntje in de rug nodig bij het wonen, leren, werken en ontmoeten? Dan is Kamers met Kansen in Gorinchem misschien iets voor jou. Kamers met Kansen is een woonproject aan de Willem Kloosstraat in Gorinchem-Oost. Jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar krijgen hier de kans om met een steuntje in de rug te bouwen aan een zelfstandige toekomst. Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder.

Kamers met Kansen

Binnen de Vesting

Midden in de gezellige binnenstad en aan de rand van de stadswal, staat het mooie gebouw De Visser. In een deel van dit gebouw zijn 22 woningen die horen bij “Binnen de Vesting”. Een manier van wonen die net even anders is. De bewoners van Binnen de Vesting kijken namelijk net wat meer om naar hun medebewoners. Zij helpen elkaar waar nodig. Of springen bij als een bewoner ziek is. Verder ondernemen de bewoners regelmatig activiteiten met elkaar. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder.

Seniorenwoningen

Als je wat ouder wordt, kan het op- en aflopen van de trap soms wat te zwaar worden. Dan is een huis met een woonkamer, slaapkamer en badkamer op dezelfde verdieping wel zo fijn. Ook deze woningen verhuren wij via Woongaard. Heb je geen idee welke woningen van Poort6 dit zijn? Bekijk dan de folder met alle appartementen en seniorenwoningen met een kleine tuin die nu of in de toekomst misschien interessant zijn.

Maatschappelijke opvang/Vrouwenopvang

Soms gebeurt er iets in jouw situatie waardoor je geen dak meer boven je hoofd hebt. Ben je in acute nood? Dan kun je maximaal 6 maanden woonruimte huren bij de maatschappelijke opvang of vrouwenopvang van het Leger des Heils. Na deze 6 maanden kun je met urgentie op zoek naar een andere woning. Of dit een oplossing kan zijn voor jou, dat stemt het Leger des Heils graag met je af in een gesprek. Je kunt zelf makkelijk contact met hen opnemen via de website van het Leger des Heils.

Tijdelijke verhuur of Anti kraak wonen

Als er plannen zijn om woningen te slopen of ingrijpend op te knappen? Dan kiezen we er meestal voor om de woningen in deze buurt vrijkomen, tijdelijk te verhuren. We werken daarvoor samen met Gapph Vastgoedbeheer. Op dit moment verhuren zij een aantal woningen voor Poort6 in de Gildenwijk. Is dit iets voor jou? Kijk dan op de website van Gapph Vastgoedbeheer voor meer informatie.

Huis van Hoop

Het Huis van Hoop is een bijzondere vorm van beschermd wonen. De Hoop ggz helpt mensen op weg naar een nieuw leven. De Hoop ggz huurt van Poort6 een gebouw in de Zustersteeg. Hier kunnen maximaal 12 cliënten wonen die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat door een eerdere verslaving of psychische problemen zelfstandig wonen (nog) niet mogelijk is. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van De Hoop ggz.

Advies nodig?

Wil je graag advies? Of kun je wat hulp gebruiken bij het vinden van een woning die bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op. Onze woonmakelaars helpen je graag!

Ook interessant voor jou?