Lees voor
Tips & Informatie

Hulp bij geldzaken

Als je de vaste lasten niet meer kunt betalen

Het kan iedereen overkomen. Het einde van de maand komt eraan. Je moet de huur betalen, maar je weet even niet zo goed waar je het geld vandaan moet halen. Kun je de huur niet of niet op tijd betalen? Neem dan snel contact met ons op. Blijf er niet mee zitten. Hoe sneller je ons belt, hoe beter. Samen zoeken we naar een oplossing. Want die is er.

Je bent niet de enige

Heb je te maken met geldproblemen? Is het voor jou misschien lastig het overzicht te houden op je maandlasten? Of ben je bang dat je door de stijgende gasprijzen de huur of de servicekosten niet meer kunt betalen? Dan ben je echt niet de enige. Wij zien dat het voor veel mensen lastig is om iedere maand rond te komen. Wat de reden ook is. Daarom helpen wij je graag. Er zijn verschillende oplossingen.

Afspraak over het in delen betalen van de huurachterstand

Heb je een huurachterstand? Vaak is het mogelijk om een afspraak te maken over het betalen van de huurachterstand. Hoe eerder je contact met ons opneemt, hoe meer we voor je kunnen doen. In deze afspraak bespreken we dat je de achterstand in delen aan ons terug betaalt. Dat betekent dat je iedere maand een extra bedrag betaalt, bovenop de huur. Het is wel belangrijk dat je de afspraak die wij met je maken nakomt. Anders gaat de regeling niet door. Wij moeten je dan een officiële waarschuwing sturen. Betaal je dan nog niet? Dan schakelen we een deurwaarder in. Dat betekent dat je ook nog incassokosten moet betalen. Dat wil jij niet. Maar wij ook niet. Neem daarom contact met ons op. Dan regelen wij dit samen.

Een gratis budgetcoach kan helpen 

Een budgetcoach komt bij je thuis langs. Dat kan 1 keer zijn en maximaal 5 keer. Samen met jou maakt deze coach een plan. Dit verschilt per persoon. De een wil graag alleen wat meer overzicht. De ander heeft juist snel hulp nodig vanwege schulden. We snappen heel goed dat het lastig kan zijn om deze stap te zetten. Maar je bent echt niet de enige. Het is juist goed en belangrijk dat je bij geldproblemen snel contact met ons opneemt. Als je dit hebt gedaan, lucht dit vaak ook erg op.

We hebben tips om te besparen op je energiekosten voor je op een rijtje gezet

De gasprijzen zijn enorm gestegen. Vaak komt pas aan het einde van het jaar de afrekening. Dat kan dan flink schrikken zijn. Zeker als je houdt van een lekkere warme temperatuur binnen. Dan kan het zomaar zo zijn dat je opeens heel veel moet terugbetalen. We helpen je graag dit te voorkomen. Onze tips om op je energiekosten te besparen lees je via deze link. Hopelijk kunnen die je al een eind op weg helpen. Let op! Het is belangrijk dat je de verwarming niet lager dan 15 graden zet. Uitzetten bespaart misschien wel kosten. Maar hierdoor kan er schimmel in je woning ontstaan. Dit is slecht voor je gezondheid én voor je woning.

Plan een gratis afspraak in met een energiecoach van Het Nieuwe Wonen

Samen bespreek je de mogelijkheden om je huis energiezuiniger en duurzamer te maken. Dit gaat bijvoorbeeld over het gebruik van apparaten en tips om energie te besparen. De energiecoach kijkt samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw huis en situatie. Bovendien krijg je een cadeaubon van €60,- waarmee je allemaal besparende producten kunt kopen. Deze energiecoach is een initiatief van de gemeente. Interesse? Maak hier meteen een gratis afspraak!

Vraag aan!

 

Wij helpen graag!

Onze medewerkers Ymke Harderwijk  en Robin Panis helpen je graag bij je geldzaken. Zij denken met je mee. Zoeken naar de juiste oplossing voor jou. Of dit een betaalregeling is of een budgetcoach. Een energiecoach. Of misschien advies over regelingen die de overheid heeft. Ook daarbij kunnen zij je helpen. We kunnen ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat je niet precies weet bij welke organisatie je moet zijn. Iedere situatie is anders. Daarom bieden we zoveel mogelijk maatwerk. Je kunt Ymke of Robin bellen, maar een berichtje sturen via Whatsapp kan ook. Wat je zelf prettig vindt.


Ymke: 06 – 13 56 24 28 Robin: 06 – 83 77 26 06

Handige websites

Op deze websites vind je ook allerlei handige informatie over hulp bij betaalproblemen:

 

Ook interessant voor jou?