Let op! Oplichters sturen weer nepberichten van Woningnet rond
Tips & Informatie

Hulp bij geldzaken

Als je de huur niet op tijd kunt betalen

Het kan iedereen overkomen. Het einde van de maand komt eraan. Je moet de huur betalen, maar je weet even niet zo goed waar je het geld vandaan moet halen. Kun je de huur niet of niet op tijd betalen? Neem dan snel contact met ons op. Blijf er niet mee zitten. Hoe sneller je ons belt, hoe beter. Samen zoeken we naar een oplossing. Want die is er.

Je bent niet de enige

De coronacrisis zorgt ervoor dat ons dagelijks leven er al ruim een jaar heel anders uitziet. Sommigen moeten door de coronacrisis rondkomen van minder geld doordat werk stil ligt. Krijg jij ook te maken met geldproblemen vanwege de coronacrisis? Dan ben je dus echt niet de enige. Maar ook zonder de coronacrisis is het voor sommige mensen lastig om iedere maand rond te komen. Wat de reden ook is. Wij helpen je graag. Er zijn verschillende oplossingen.

Afspraak over het in delen betalen van de huurachterstand

Vaak is het mogelijk om een afspraak te maken over het betalen van de huurachterstand. Hoe eerder je contact met ons opneemt, hoe meer we voor je kunnen doen. In deze afspraak bespreken we dat je de achterstand in delen aan ons terug betaalt. Dat betekent dat je iedere maand een extra bedrag betaalt, bovenop de huur. Het is wel belangrijk dat je de afspraak die wij met je maken nakomt. Anders gaat de regeling niet door. Wij moeten je dan een officiële waarschuwing sturen. Betaal je dan nog niet? Dan schakelen we een deurwaarder in. Dat betekent dat je ook nog incassokosten moet betalen. Dat wil jij niet. Maar wij ook niet. Neem daarom contact met ons op. Dan regelen wij dit samen.

Andere oplossingen

We kunnen je ook advies geven over regelingen die de overheid heeft. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet bij welke organisatie je moet zijn. Ook daarbij kunnen we je helpen. Kun je de huur nog wel betalen? Maar ben je het overzicht een beetje kwijt? Dan kunnen we ook een onafhankelijke budgetcoach met je mee laten kijken. Kortom: er zijn allerlei mogelijkheden. Iedere situatie is anders. Daarom bieden we zoveel mogelijk maatwerk.

Wij helpen graag!

Onze medewerkers Joost Dekker (06 – 83 77 26 06) en Nancy Mes (06 – 13 56 24 28) helpen je graag. Je kunt hen bellen, maar een berichtje sturen via Whatsapp kan ook. Wat je zelf prettig vindt.

Handige websites

Op deze websites vind je ook allerlei handige informatie over hulp bij betaalproblemen:

 

Meer interessante nieuwsberichten