Lees voor
Tips & Informatie

Verhuizen naar nieuwbouwwoning in Gorinchem

Alles helemaal nieuw en goed geïsoleerd. Twee grote voordelen van een nieuwbouwwoning. In een tijd waarin weinig nieuwe woningen worden gebouwd, krijgen wij veel vragen van woningzoekenden over onze nieuwbouwprojecten. Daarom vertellen we je hier graag wat meer over.

De laatste jaren hebben we weinig kunnen bouwen. Dat had allerlei oorzaken. Gelukkig is dat aan het veranderen. We zijn op dit moment volop bezig met het bouwen van 76 nieuwe woningen aan de Van Zomerenlaan en W.F. Emckstraat in de Haarwijk in Gorinchem. De eerste sleutels hebben we op 9 april overhandigd aan de nieuwe bewoners. De voorbereidingen voor een aantal nieuwe projecten is in volle gang. We vertellen je er graag meer over.

76 compacte eengezinswoningen in Haarwijk-Oost, fase 1
Op deze locatie in de Haarwijk bouwen we compacte eengezinswoningen voor gezinnen die uit 3 of meer personen bestaan. Alle bewoners krijgen nog voor de zomer van 2024 de sleutel van hun nieuwe woning in handen. Bijzonder aan dit nieuwbouwproject is dat een deel van deze woningen aan een gezamenlijke deeltuin komt te liggen. Meer hierover lees je op poort6.nl/vanzomerenlaan.

130 sociale huurwoningen en 24 koopwoningen in Haarwijk-Oost, fase 2
Naast de Van Zomerenlaan ligt een buurt van 130 woningen die we gaan slopen en vervangen door nieuwbouw. Het gaat dan om de woningen die liggen tussen de Marinus Spronklaan en het Schrijverslaantje. De bewoners van deze woningen mogen vanwege de sloop met voorrang verhuizen naar een andere woning. Een deel van hen heeft het afgelopen jaar al een fijne nieuwe woonplek gevonden. Een ander deel van de bewoners woont hier nog. Zij gaan verhuizen naar de nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan. Als alle woningen leeg zijn en alle vergunningen binnen zijn, dan gaan we ook hier aan de slag. Je kunt op dit moment nog niet reageren op deze woningen. Daarvoor is het nog te vroeg. Je kunt je wel aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Meer informatie lees je hier.

Ook in de Gildenwijk gaan we nieuwe woningen bouwen
Deze komen op de plek waar nu 133 eengezinswoningen staan in de Wijnkoperstraat, Gildenweg, Hoepmakerstraat, Schrijnwerkerstraat en Zwartververstraat. De bewoners uit deze buurt zijn inmiddels stadsvernieuwingsurgent. Dat betekent dat zij met voorrang mogen verhuizen naar een andere woning. Hiervoor hebben zij 2 jaar de tijd. Als alle bewoners verhuisd zijn, gaan we hier ook nieuwe woningen bouwen. Meer over deze plannen en de woningen die hier komen lees je op een later moment.

Reageren op een nieuwbouwwoning
De huurwoningen die wij bouwen, bieden wij altijd aan via woongaard.com. Als je interesse hebt in een nieuwbouwwoning, dan kun je dus het beste deze website in de gaten houden. Je kunt er ook voor kiezen om de handige DAK-app van Woongaard te downloaden op je mobiele telefoon.

Google Play App store

Komen er nieuwe bouwplannen bij? Dan lees je dat in dit artikel.

Ook interessant voor jou?