Lees voor
Naar nieuwsberichten

138 woningen in Johan Frisoflat gaan over op warmtenet

De huurders van de Johan Frisoflat stemmen ruim in met het verwijderen van de gasaansluiting in hun woning en het aanbrengen van een elektrische kookfunctie. De flat wordt aangesloten op het warmtenet. De woningen krijgen een collectieve warmte-unit en worden van het gas af gehaald. In totaal worden al ruim 500 woningen van Poort6 gasloos gemaakt en aangesloten op het warmtenet.

Uitgebreid aandacht voor huurders
De afgelopen maanden hebben we alle huurders van de Johan Frisoflat geïnformeerd. Met een informatiemap zijn zij op de hoogte gebracht over de geplande werkzaamheden en de aansluiting op het warmtenet. Tijdens meerdere inloopspreekuren in de hal van de flats konden bewoners vragen stellen aan medewerkers van Poort6. Uiteindelijk werd het minimaal benodigde draagvlak ruim behaald.

Bekijk hier notarisverklaring van de Johan Frisoflat van de telling van het draagvlak.

Duurzaam warmtenet
Het rioolwaterzuiveringsbedrijf in Schelluinen vangt rioolwater uit (onder andere) de Gildenwijk op en zuivert dit. Uit dit gezuiverde rioolwater wordt warmte gehaald. Er komt een duurzaam warmtestation aan de Bullekeslaan, dat de warmte (van 75°C) de wijk in brengt. De warmte voor het warmtenet wordt daarmee grotendeels duurzaam opgewekt.

Planning
De komende vijf jaar willen we zo’n 1.000 huurwoningen van Poort6 in de Gildenwijk aansluiten op het warmtenet. Ook het stadhuis van Gemeente Gorinchem en het kantoor van Poort6 worden aangesloten. Natuurlijk gaat dit in goed overleg met onze huurders. 70% van de bewoners van een woongebouw moet instemmen met de plannen. Lees hieronder de voorlopige planning.

2023

  • Willem-Alexanderflat (klaar)
  • 57 eengezinswoningen Gildenwijk (in uitvoering)
  • Munter- en Tichelaarflat (start mei 2023)
  • Johan Frisoflat (start September 2023)

2024 Kremlin 2

2025 Schelluinsevliet, Gildenhof, Stadhuis en kantoor Poort6

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het warmtenet? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.warmtenetgorinchem.nl

Meer interessante nieuwsberichten