Lees voor
Naar nieuwsberichten

Subsidie voor nieuwbouwproject Van Zomerenlaan

Poort6 wil aan de Van Zomerenlaan 76 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Op de plek waar vorig jaar 89 oude woningen zijn gesloopt. Voor dit plan vroeg de gemeente Gorinchem in het voorjaar een subsidie aan bij de provincie Zuid-Holland. En we hebben goed nieuws. De gemeente kreeg bericht van de provincie dat we 380.000 euro subsidie krijgen.

Impuls voor kwaliteit en snelheid

Ro van Doesburg, wethouder Wonen: ‘De behoefte aan sociale huurwoningen is groot in onze stad. Het bouwen van deze woningen is vaak ook een financieel vraagstuk. Deze bijdrage geeft een impuls aan zowel de kwaliteit als de snelheid van dit project. Het streven is dat Poort6 in 2022 start met de bouw.’

Verbetering openbare ruimte

De huurwoningen komen in de Haarwijk. In deze wijk staan veel sociale huurwoningen. De wens is om in deze wijk de kwaliteit van de woningen en de openbare ruimte te verbeteren. Met meer parkeerplekken, meer groen en meer ontmoetingsplekken. De gemeente Gorinchem heeft dit ook zo afgesproken in de Woon- en transformatievisie. De plannen voor de bouw van nieuwe huurwoningen aan de Van Zomerenlaan helpen hier aan mee.

Subsidie

De subsidie die de provincie geeft, komt uit de Knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland. De provincie stelt hiervoor wel een aantal voorwaarden. Zo moet de bouw van de woningen binnen twee jaar na het krijgen van de subsidie starten. Dit betekent dat de bouw van de woningen aan de Van Zomerenlaan halverwege 2023 begonnen moet zijn. De komende tijd bereiden we de bouw verder voor samen met de gemeente Gorinchem.

Meer weten? Klik hier

Meer interessante nieuwsberichten