Lees voor
Naar projecten

Nieuwbouw Van Zomerenlaan

Aan de Van Zomerenlaan en W.F. Emckstraat in de Haarwijk bouwen wij 76 compacte, duurzame huurwoningen voor gezinnen die uit 3 of meer personen bestaan. Vanaf donderdag 21 september bieden wij deze woningen op woongaard.com aan. Hieronder vind je alle verhuurinformatie van deze woningen. Je kunt op de afbeeldingen klikken om deze in een groter formaat te bekijken of te downloaden.

We bouwen in dit nieuwbouwplan 8 verschillende type woningen. De verschillen zitten in:

  • Soort woning (hoekwoning of tussenwoning)
  • Breedte van de woning (5.1 mtr of 4.8 mtr)
  • Aantal slaapkamers op de 1e verdieping (2 of 3)
  • Huurprijs (€ 693,60 of € 808,06 prijspeil 2023)
  • Eigen tuin of privéterras aan deeltuin

Situatieschets

Op deze situatieschets vind je alle huisnummers
en woningtypen.

Verhuurbrochure

In de verhuurbrochure lees je alle verhuurinformatie
van de woningen.

 

Durf jij anders te wonen?

Samen doen, samen groen, samen gezond! Voor 32 woningen zoeken we bewoners die net even anders durven te wonen. Iets voor jou? Bekijk de eerste 2 filmpjes (het laatste filmpje staat 26 september online!).

 

Durf jij anders te wonen?
Van de 76 woningen hebben 44 woningen een achtertuin met berging zoals je die meestal gewend bent. Bij 32 woningen is er aan de achterkant een fijn privéterras dat overloopt in een gezamenlijke deeltuin. Dit is eigenlijk een verlengstuk van je huis. Een plek met allerlei mogelijkheden voor degenen die anders durven te wonen! Een plek die je samen met je buren inricht, bijhoudt en gebruikt. Om elkaar te ontmoeten, samen te tuinieren, te relaxen, groente te verbouwen en nog veel meer. Wij stellen hier budget en ondersteuning voor beschikbaar. Je hoeft het dus niet helemaal alleen te doen. Maar je staat wel zelf aan het roer!

Reageren op een nieuwbouwwoning
De woningen staan van donderdag 21 september 8.00 uur tot vrijdag 29 september 8.00 uur op woongaard.com. Je kunt op deze woningen reageren als je gezin uit minimaal 3 personen bestaat. Dit kan zijn 2 ouders met 1 of meer kinderen. Of 1 ouder met 2 of meer kinderen. Je moet wel ingeschreven staan bij Woongaard. En je inkomen moet passen bij de huurprijs. Je kunt als woningzoekende op 3 type woningen reageren. Je reageert dan op alle huisnummers die onder dit type vallen.

Doorgeven van je voorkeuren
De sluitingsdatum is vrijdag 29 september 8.00 uur.  Sta je hoog op de lijst? Dan krijg je op 29 september twee mails van Woongaard.

  • De eerste mail is een automatische bevestiging van jouw reactie.
  • In de tweede mail staat een link waarmee je je voorkeuren voor huisnummers kunt opgeven voor de types waar je op hebt gereageerd.  Na ontvangst van deze tweede mail kun je je voorkeuren tot 2 oktober 12.00 uur via je account op Woongaard doorgeven.
  • Heb je gereageerd op een woning aan de deeltuin? En sta je op de 1e, 2e of 3e plek? Ook dan krijg je een mail waarin je je voorkeuren kunt aangeven. Daarnaast krijg je een uitnodiging voor een speciale bijeenkomst op dinsdagavond 3 of woensdagavond 4 oktober. Op deze avond krijg je meer uitleg over de deeltuin. Krijg je in de week van 9 oktober echt een woningaanbieding? Dan kun je beter beslissen of wonen aan de deeltuin iets voor jou is. Het is wel belangrijk dat je er op 1 van deze 2 avonden bij bent dus hou deze avonden voor de zekerheid vast vrij in je agenda.

Vanaf 2e week oktober starten we met toewijzen
We proberen je dan eerst te bellen. Krijgen we je niet te pakken, dan sturen we je een mail met de woningaanbieding. Houd de telefoon en mail vanaf 9 oktober dus goed in de gaten. We wijzen de woningen toe op basis van inschrijftijd. En volgens het passend toewijzen. Niet alle woningen bieden we via Woongaard aan. Een deel van de woningen hebben we gereserveerd. Hier kunnen een aantal bewoners in en rondom het Schrijverslaantje naar toe. Zij moeten verhuizen vanwege de geplande sloop van hun woning. Zij krijgen voorrang op basis van stadsvernieuwingsurgentie. Toewijzing vindt bij deze bewoners plaats op basis van woonduur.

De woningen zijn waarschijnlijk rond de zomer van 2024 klaar
Dura Vermeer Bouw Zuid is de aannemer die de woningen voor ons bouwt. Op dit moment gaan de laatste heipalen de grond in. Deze heipalen worden trillingsvrij de grond in geboord.  De overlast voor omwonenden kunnen we hierdoor zoveel mogelijk beperken. Donderdag 7 september was er een feestelijke startmoment. Lees ook ons nieuwsartikel hierover. Dura Vermeer bouwt op de traditionele manier. Traditioneel bouwen wil zeggen dat alle werkzaamheden op de locatie worden gedaan. De buitengevels worden bijvoorbeeld steen voor steen op de bouwplaats opgemetseld en niet vooraf in een fabriek opgebouwd. We gaan er nu vanuit dat de meeste bewoners rond de zomer van 2024 de sleutel van hun nieuwe woning in handen krijgen.

Blijf op de hoogte via de Dura Vermeer Bouwapp
Woon je in de buurt? Of ben jij straks misschien een van de gelukkigen die hier gaat wonen? En wil je op de hoogte blijven van de bouwwerkzaamheden? Download dan de Dura Vermeer Bouwapp. Daarmee kun je het project online volgen. Deze app gaat wel echt over de bouwwerkzaamheden. Deze app geeft geen informatie over de toewijzing van de woningen. Daarover kun je op deze website terecht.

Een vraag of advies nodig?
Vul dan hieronder het vragenformulier in.

Vragenformulier Van Zomerenlaan

Vul het formulier hieronder in om je vraag te stellen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer interessante berichten