Lees voor
Naar projecten

Nieuwbouw Van Zomerenlaan

Aan de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat in de Haarwijk gaan we 76 duurzame huurwoningen bouwen. Voor de zomer van het afgelopen jaar begon de voorbereiding. Er werden leidingen gelegd voor het riool en bouwwegen werden aangelegd. Begin dit jaar zijn ook de kabels en leidingen voor elektriciteit, Ziggo en KPN aangelegd.

Op 15 december 2022 keurde de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan goed
Een belangrijk moment, want daarna konden we echt aan de slag met het verder voorbereiden van de nieuwbouw. Dat bleek alleen een lastige puzzel. Want we leven in een lastige tijd. Bouwmaterialen zijn moeilijk te krijgen en flink in prijs gestegen. En er is overal een tekort aan personeel. Maar we hebben een aannemer gevonden die de huizen dit jaar kan bouwen.

Goed nieuws: we starten eind april met de voorbereiding
Dura Vermeer gaat de woningen voor ons bouwen. Op 3 maart hebben zij de officiële bouwvergunning hiervoor bij de gemeente aangevraagd. We doen er alles aan om voor eind juni de eerste paal voor de nieuwbouw te slaan. De voorbereiding start al eerder. Vanaf eind april beginnen we met de eerste werkzaamheden op de nieuwbouwlocatie.

De woningen zijn waarschijnlijk rond de zomer van 2024 klaar
Dura Vermeer bouwt op de traditionele manier. Het voordeel daarvan is dat zij minder last hebben van het tekort aan bouwmaterialen. Traditioneel bouwen wil zeggen dat alle werkzaamheden op de locatie worden gedaan. De buitengevels worden bijvoorbeeld steen voor steen op de bouwplaats opgemetseld en niet vooraf in een fabriek opgebouwd. We gaan er nu vanuit dat de meeste bewoners rond de zomer van 2024 de sleutel van hun nieuwe woning in handen krijgen. Maar zodra er meer bekend is over de planning, kun je dat hier lezen.

Nieuwe sfeerbeelden
Onderaan deze pagina zie je nieuwe sfeerbeelden van de woningen. De plattegronden en andere gegevens volgen op een later moment. De gekozen aannemer gaat op de traditionele manier bouwen. Daarom zien de sfeerbeelden er anders uit dan de eerdere sfeerbeelden die je misschien hebt gezien op onze website.

Reageren op een nieuwbouwwoning
Bestaat jouw gezin uit minimaal 3 personen? En sta je ingeschreven bij Woongaard? Dan kun je straks reageren op een groot deel van deze woningen. Hoe lang je ingeschreven staat, bepaalt de volgorde van de toewijzing. Je inkomen moet wel passen bij de huur. Hoe hoog de huur wordt, dat weten we nu nog niet. Niet alle woningen bieden we via Woongaard aan. Een deel van de woningen hebben we gereserveerd. Hier kunnen een aantal bewoners in en rondom de Marinus Spronklaan naar toe. Zij moeten door sloopplannen hun woning uit. We gaan er nu van uit dat je ergens in de loop van 2023 kunt reageren op deze woningen. Zodra we weten wanneer dit precies is, lees je dat op deze pagina.

 

 

Meer interessante berichten