Let op! Oplichters sturen weer nepberichten van Woningnet rond
Naar projecten

Nieuwbouw Van Zomerenlaan

Het is nu moeilijk voor te stellen. Maar op het lege terrein aan de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat in de Haarwijk gaan we 76 duurzame huurwoningen bouwen. Het plan is om in 2022 te starten met de bouw.

We zijn nu nog druk bezig met de voorbereiding in de Haarwijk. Vorig jaar maakten we een stedenbouwkundig plan. Dat is een tekening die laat zien hoe we dit gebied willen indelen. Dat gaat niet alleen over de woningen, maar ook over het groen, de wegen, parkeerplaatsen en water. Eerder stonden op deze plek 89 woningen. We willen de wijk nu wat ruimer op gaan zetten. Door 76 woningen terug te bouwen, komt er meer ruimte voor groen, ontmoetingsplekken en parkeerplaatsen. Dit plan vertaalden we daarna naar een concept bestemmingsplan. De gemeente beoordeelt dit plan nu.

In een filmpje vertelde onze projectmanager Ruben Duinker vorig jaar meer over het plan. De tips en suggesties die omwonenden ons gaven, nemen wij mee in het overleg met de gemeente.

Zodra het plan is goedgekeurd, werken we dit verder uit. We gaan dan echt aan de slag met het ontwerpen van de woningen. Dan weten we hoe de woningen eruit komen te zien. Hoe we ze gaan indelen en wat de huurprijs wordt. Dat weten we nu nog niet. Ook weten we nog niet wanneer je kunt reageren op deze woningen. Heb je interesse in een nieuwbouwwoning op deze plek? Zorg er dan in ieder geval voor dat je ingeschreven staat als woningzoekende. Ook nieuwbouwwoningen bieden we via Woongaard aan.

Subsidie

De gemeente Gorinchem vroeg voor dit nieuwbouwplan in het voorjaar alvast subsidie aan bij de provincie Zuid-Holland. Begin van de zomer kregen we goed nieuws. We krijgen 380.000 euro van de provincie voor de bouw van de nieuwbouwwoningen.

Lees meer

 

Meer interessante berichten