Let op: op 30 juni zijn wij vanaf 15.15u gesloten vanwege een bijeenkomst
Lees voor
Naar projecten

Nieuwbouw Van Zomerenlaan

Aan de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat in de Haarwijk gaan we 76 duurzame huurwoningen bouwen. De eerste week van juni starten we met de voorbereiding. De aannemer begint de eerste week van juni met het leggen van rioolleidingen. Ook legt de aannemer bouwwegen aan. Je kunt dan al een beetje zien wat de indeling van de nieuwe buurt wordt. Voor de zomervakantie is de aannemer daarmee klaar. Na de bouwvakantie gaan we verder met de voorbereiding. Dan leggen de nutsbedrijven de waterleidingen en leidingen voor elektra aan.

De gemeenteraad moet het bestemmingsplan nog goedkeuren
We starten na de zomervakantie niet meteen met het bouwen van de woningen. De indeling van de nieuwe buurt verandert. Daarom moet er een nieuw bestemmingsplan komen. Dat moet de gemeenteraad eerst goedkeuren. De gemeenteraad neemt hierover in juni of juli een besluit. Als het besluit positief is, kunnen we 6 weken daarna de omgevingsvergunning aanvragen. Deze vergunning hebben we nodig om echt met de bouw te kunnen starten. We gaan er wel van uit dat de woningen eind 2023 klaar zijn.

Een ruimere indeling
Vorig jaar maakten we een stedenbouwkundig plan. Dat is een tekening waarop je kunt zien hoe we dit gebied willen indelen. Dat gaat niet alleen over de woningen, maar ook over het groen, de wegen, parkeerplaatsen en water. We willen deze buurt wat ruimer indelen. Eerder stonden op deze plek 89 woningen. We bouwen er straks 76 terug.

De nieuwe woningen
Onderaan deze pagina zie je een aantal sfeerbeelden van de nieuwe woningen. Deze sfeerbeelden zijn nog niet definitief. De welstandscommissie van de gemeente kijkt hier ook nog naar. De welstandscommissie geeft advies aan het college van burgemeester en wethouders. Zij kijken bijvoorbeeld of de woningen passen in de omgeving. Welke materialen we gebruiken. En hoe we de ruimtes rondom de woningen inrichten.

Ideaal voor gezinnen
De nieuwe woningen hebben allemaal 3 slaapkamers. Bestaat jouw gezin uit minimaal 3 personen? En sta je ingeschreven bij Woongaard? Dan kun je straks reageren op een groot deel van deze woningen. Hoe lang je ingeschreven staat, bepaalt de volgorde van de toewijzing. Je inkomen moet wel passen bij de huur. Hoe hoog de huur wordt, dat weten we nu nog niet. Niet alle woningen bieden we via Woongaard aan. Een deel van de woningen hebben we gereserveerd. Hier kunnen een aantal bewoners in en rondom de Marinus Spronklaan naar toe. Zij moeten door sloopplannen hun woning uit.

Reageren op een nieuwbouwwoning
De beschikbare woningen bieden wij straks aan op woongaard.com. Lijkt het je wat om hier te wonen? Zorg er dan voor dat je ingeschreven staat als woningzoekende! Hou daarnaast onze website en Woongaard in de gaten. We gaan er nu van uit dat je ergens in het voorjaar van 2023 kunt reageren op deze woningen. Zodra we weten wanneer dit precies is, lees je dat op deze pagina.


Deze sfeerbeelden zijn nog niet definitief. Maar het geeft wel een goede indruk van de nieuwe buurt.

 

Meer interessante berichten