Lees voor
Naar projecten

Nieuwbouw Haarwijk-Oost (fase 2)

Tegenover het nieuwbouwproject Van Zomerenlaan ligt een buurt die bestaat uit 130 huurwoningen. Deze woningen liggen tussen de Marinus Spronklaan en het Schrijverslaantje. We noemen dit fase 2 van Haarwijk-Oost. Deze woningen zijn aan vervanging toe. We gaan deze woningen daarom slopen en op dezelfde plek 130 duurzame huurwoningen bouwen. De plannen hiervoor bereiden we nu samen met de gemeente voor. Ook komen er op deze plek 24 koopwoningen.  

De afgelopen periode hebben we met de gemeente en een architect hard gewerkt aan de plannen voor deze buurt. Vorig jaar organiseerden we een informatieavond voor omwonenden. Daarna hebben we de plannen verder uitgewerkt voor de officiële procedure van het bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is in januari van dit jaar vastgesteld door de gemeenteraad.

Wat gebeurt er op dit moment?
Een deel van de woningen is nog bewoond. Ruim 30 bewoners verhuizen medio 2024 naar een woning in de nieuwbouw aan de van Zomerenlaan. Ook wonen er in deze buurt een aantal Oekraïense vluchtelingen. Zij kunnen hier tot 30 juni 2024 blijven wonen. De gemeente zoekt voor hen een andere tijdelijke woonplek. Daarnaast verhuren we een deel van de lege woningen tijdelijk via Gapp Vastgoedbeheer. Tot die tijd zitten we niet stil. In januari zijn we gestart met het loskoppelen van de nutsvoorzieningen (gas en elektra) van de lege woningen. Daarnaast zijn we bezig met het voorbereiden van de sloop.

Beschermde diersoorten
Na de zomer willen we beginnen met het weghalen van het groen in de tuinen van deze woningen. Tegen het einde van het jaar hopen we te kunnen starten met de sloop.  Maar dit is nog niet zeker. Voordat we kunnen slopen moeten we ook goed kijken naar de flora en fauna. We moeten er namelijk voor zorgen dat alle beschermde diersoorten zoals huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen eerst tijdelijk ergens anders naar toe kunnen. Daar zijn we nu druk mee bezig. En daarna moeten we ook zorgen voor permanente verblijfplaatsen.

De nieuwe situatie
Om je een indruk te geven van de nieuwbouwplannen zie je hieronder een situatietekening. Er komen in totaal 154 nieuwbouwwoningen waarvan 130 sociale huurwoningen van Poort6 en 24 koopwoningen. In de nieuwe buurt komt veel openbaar groen. Het parkeren lossen we op door zogenaamde parkeerkoffers. Doordat twee straten niet helemaal doorlopen, zorgen we voor groene gebieden. Ook komt er een wandel- en fietsroute door de buurt. Let op: deze situatietekening is bedoeld om je een indruk te geven van het nieuwe plan. Het is een voorlopig ontwerp dat op onderdelen nog kan wijzigen.

Aanmelden nieuwsbrief "Wonen in de Haarwijk"

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in Haarwijk-Oost? Vul dan hieronder het formulier in. Dan ontvang je automatisch een digitale nieuwsbrief.

    (meerdere opties mogelijk)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hieronder kun je de eerste versie van deze digitale nieuwsbrief terugvinden.

Digitale nieuwsbrief februari 2024

 

Meer interessante nieuwsberichten