Lees voor
Tips & Informatie

Voorkom een ruzie met je buren

Als je dicht op elkaar woont komt het wel eens voor dat je last hebt van elkaar. Een hond die net te vaak en te hard blaft. Een boom die overhangt. Of misschien hoor je steeds je bovenbuurvrouw met haar hakken lopen. Je kunt voorkomen dat deze irritaties uit de hand lopen. Namelijk door met elkaar te praten en aan te geven waar je last van hebt. Maar dit is niet altijd even makkelijk. Het kan spannend zijn of je weet niet goed hoe je het moet zeggen zonder de ander te kwetsen. 

Wij werken samen met ElkWelzijn

Deze organisatie kan jou helpen bij een conflict. ElkWelzijn helpt al 15 jaar om burenruzies te voorkomen of op te lossen. Getrainde, vrijwillige, buurtbemiddelaars ondersteunen buren om samen tot een oplossing te komen. Je kunt zelf contact opnemen met ElkWelzijn. Of onze wijkconsulent kan dit voor je doen.

Vrijwilligerswerk dat ertoe doet

Carleen en Christa zijn al buurtbemiddelaars vanaf het eerste uur: “Dit werk doet er toe, want je bent bezig met problemen waar mensen wakker van liggen. Belangrijk is dat je voorkomt dat zoiets escaleert. Precies daarvoor bestaat buurtbemiddeling. Wanneer het jezelf niet lukt om zo’n conflict aan te pakken, dan is het goed om op tijd bij ons aan te kloppen. Wij kunnen dan helpen.”

Vrijwilliger worden bij ElkWelzijn?

Wil jij ook graag een steentje bijdragen? Zit mensen helpen in jouw bloed? Zie jij geen problemen maar oplossingen? ElkWelzijn zoekt nog vrijwillige buurtbemiddelaars in Gorinchem. Ga naar elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling

Hulp nodig bij een ruzie of discussie met je buren?

Buurtbemiddeling is gratis, vertrouwelijk, onafhankelijk en neutraal. Bel met ElkWelzijn: 0345-225 000 of mail naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie is te vinden op elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling.

Ook interessant voor jou?