Lees voor
Tips & Informatie

Handige checklist bij verhuizen

Ga je verhuizen? En heb je de huur van je huis opgezegd? Dan vragen we je om je huis leeg, schoon, heel en veilig achter te laten. Onze woonmakelaar legt dit nog aan je uit. Maar met deze checklist kun je alvast controleren waar je allemaal aan moet denken. Handig, want zo voorkom je ook onnodige kosten.

Zorg ervoor dat je huis schoon, heel en veilig is

Alle persoonlijke spullen moet je uit je huis halen. Denk hierbij ook aan gordijnen, planken, een kapstok of lampen. Spullen die de nieuwe huurder overneemt, kun je laten staan. Zorg er wel voor dat deze spullen op het overnameformulier staan dat jullie allebei ondertekenen. Je ontvangt dit formulier van de woonmakelaar tijdens de eerste controle.

Netjes, heel en schoon betekent bijvoorbeeld dat je:

 • Oude vloerbedekking weghaalt. Tenzij de nieuwe huurder dit overneemt. Dit moet je zelf met hem of haar bespreken. Let op! In oudere vloerbedekking of keukenzeil zit soms asbest. Verwijder de vloer dan niet en neem contact op met Poort6. Het gaat dan meestal om zeil dat is gemaakt voor 1985.
 • Gaten in wanden en plafonds die groter zijn dan 2 cm, dichtmaakt. Doe dit in dezelfde structuur als de wand en/of het plafond.
 • Schimmelplekken schoonmaakt.
 • Beschadigd behang, spijkers, schroeven en pluggen weghaalt.
 • Ervoor zorgt dat alle deuren op hun plek zitten.
 • Een eventueel kattenluik weghaalt. Repareer de deur zo netjes mogelijk en schilder deze in de originele kleur
 • Plakplastic van ramen en deuren afhaalt.
 • Eigen lampen weghaalt. Voor de veiligheid is het wel belangrijk dat alle aansluitingen een centraaldoosdeksel hebben en een kroonsteentje.
 • Plafond– en wandkokers weghaalt. Let er op dat je eventuele beschadigingen netjes herstelt.
 • Alle stopcontacten en schakelaars schoonmaakt. Haal eventuele verfresten weg. En vervang schakelaars die kapot zijn.
 • Ervoor zorgt dat de telefoon- en televisieaansluiting werken. Is er een modem voor glasvezel aanwezig? Check dan of deze correct en veilig is aangesloten.
 • Ervoor zorgt dat het sanitair in de badkamer en het toilet schoon en heel is. Ontkalk het waterslot van de toiletpot.

Huur je een geiser of boiler van een ander bedrijf?

Vraag dan een overschrijfformulier aan bij dit bedrijf. En lever dit in bij de eindopname. De nieuwe huurder neemt de huurovereenkomst van je over. Je voorkomt hiermee dat de boiler of geiser wordt weggehaald en deze kosten door dit bedrijf bij je in rekening worden gebracht.

Meld je af bij gas, water, licht, telefoon en kabel af

Zorg ervoor dat je je afmeldt bij de leveranciers van gas, water, licht, telefoon en kabel.

Zorg ervoor dat de tuin netjes is

Het looppad van de voordeur van de woning naar de straat, moet vlak en strak zijn. Uiteraard geldt dit alleen als je een voortuin hebt. Ook onder het raam moet een vlak en strak looppad zijn van minimaal 60 cm breed. Maak de tegels schoon en netjes. En zorg ervoor dat schuttingen en poorten die niet van Poort6 zijn, er netjes en goed bij staan. Dit geldt ook voor klimop. Deze haal je met wortel en al weg.

Lever alle sleutels in

Dit zijn alle sleutels die je bij het tekenen van het huurcontract hebt ontvangen. Standaard zijn dit 6 woningsleutels, 3 portieksleutels en/of 2 postkastsleutels.

Bespreek de aanpassingen in je huis met onze woonmakelaar

Heb je zelf nog dingen in huis aangepast? Heb je bijvoorbeeld zelf een overkapping gemaakt of een nieuwe keuken geplaatst? Bespreek dit dan met onze woonmakelaar. Samen kijken jullie of deze aanpassing kan blijven zitten of dat je deze weg moet halen.

#WIJ wensen je alvast heel veel succes met de verhuizing!

Ook interessant voor jou?