Lees voor
Naar projecten

6 nieuwe appartementen aan de Balensteiger

Aan de Balensteiger 28 werkten we samen met bouwbedrijf Bakker Arkel hard aan 6 moderne appartementen. Niet groot, wel van alle gemakken voorzien. Én met dit prachtige uitzicht. Op deze lees je alles over dit project.

Het pand

We verbouwen een pand dat we tot enkele jaren geleden gebruikten voor wonen met zorg. Daarna verhuurden we het pand aan tijdelijke bewoners. Begin 2023 besloten we er 6 sociale huurwoningen in te gaan maken. Als je hier woont dan ben je vlakbij de gezellige binnenstad. En toch heb je vanuit je tuintje of balkon alle rust.

De planning

31 oktober | We ontvangen de sleutel van tijdelijke verhuurder Ad Hoc.

Projectconsulent Thea neemt de sleutels in ontvangst van Vincent van Ad Hoc. Zij draagt het project daarna over aan de aannemer van bouwbedrijf Bakker Arkel die op 1 november meteen aan de slag gaat!

1 november | We starten met de werkzaamheden.

Uitvoerder Derek Peters van bouwbedrijf Bakker Arkel bespreekt op 21 november samen met collega Leon Jongkind de laatste details van de verbouwing.

29 januari 2024 | We leggen de laatste hand aan de binnenkant van de woning.

De schilder is druk bezig de woningen een mooi likje verf te geven. Ondertussen zorgt Leon dat de laatste klussen gedaan worden.

27 februari 2024 | We maken de woningen schoon.

We bekijken de woningen samen met Constructif. Hoe zien ze eruit? Wat moet er nog gebeuren zodat ze klaar zijn voor de verhuur?

29 februari 2024 | We zijn klaar met de verbouwing.

Alleen de elektra moet nog worden aangesloten. Zowel wijkteam BOL als het MT komen een kijkje nemen.

5 maart 2024 | De woningen staan op Woongaard!

Ga naar woongaard.com om te reageren. Dit kan nog tot 12 maart.

14 maart 2024 | We houden een groepsbezichtiging.

Per woning nodigden we de top 5 van woningzoekenden die reageerden uit voor een groepsbezichtiging. De meesten waren heel enthousiast, een enkeling vond de woning toch te klein. Zo kunnen we al de meeste woningen toewijzen aan enthousiaste huurders.

2 april | We overhandigen de sleutels aan de nieuwe bewoners.

De 7 nieuwe bewoners (+ 1 baby) ontvingen vandaag de sleutel van hun woning. We maakten er een klein feestje van. Lees meer in dit nieuwsbericht.

Onze plannen

We veranderden de indeling van de verdiepingen. Het pand was in gebruik door ASVZ. En iedere verdieping werd gebruikt voor een woongroep waar cliënten begeleid konden wonen. We maakten nu op iedere verdieping 2 appartementen met energielabel B. In totaal werden het 3 appartementen met 3 kamers, en 3 appartementen met 2 kamers. En op de zolder maakten we bergingen. Voor ieder appartement 1. Daarnaast kreeg ieder appartement 5 of 6 zonnepanelen en een warmtepomp. Dat houdt de energiekosten van deze woningen laag.

De plattegronden

2024.02.08 verhuurtekening Balensteiger 28

2024.02.08 verhuurtekening Balensteiger 28a

2024.02.08 verhuurtekening Balensteiger 28b

2024.02.08 verhuurtekening Balensteiger 28c

2024.02.08 verhuurtekening Balensteiger 28d

2024.02.08 verhuurtekening Balensteiger 28e

Overlast voor omwonenden

We informeerden omwonenden over mogelijke overlast van de werkzaamheden. De meeste werkzaamheden vonden aan de binnenkant van het gebouw plaats. Maar er waren ook werkzaamheden op het dak waarvoor een hijskraan nodig was. In dat geval werd de straat tijdelijk afgezet. De aannemer gaf dit op tijd door aan de omwonenden. Ook waren er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Dat komt omdat de aannemer een aantal parkeerplaatsen voor het pand gebruikte voor afvalcontainers.

Heb je vragen over dit project?

Neem dan vooral contact met ons op.

Meer lezen? 

Voor deze woningen maakten we een verhuurbrochure. Hier vind je alle informatie op een rijtje. Zoals de kosten en de kenmerken van de woning. Klik op de brochure om deze in te zien. Helaas zijn de woningen inmiddels verhuurd, reageren op deze woningen kan dus niet meer.

Project in beeld 2 april 2024

Project in beeld 14 maart 2024

Project in beeld 21 november 2023

Project in beeld 2 november 2023

Meer projecten