Lees voor
Naar projecten

6 nieuwe appartementen aan de Balensteiger

Aan de Balensteiger 28 staat een pand dat we tot enkele jaren geleden gebruikten voor wonen met zorg. Daarna verhuurden we het pand aan tijdelijke bewoners. Begin dit jaar besloten we er 6 sociale huurwoningen in te gaan maken. Graag houden we je op deze pagina op de hoogte van onze plannen.

De planning

31 oktober | We ontvangen de sleutel van tijdelijke verhuurder Ad Hoc.

Projectconsulent Thea neemt de sleutels in ontvangst van Vincent van Ad Hoc. Zij draagt het project daarna over aan de aannemer van bouwbedrijf Bakker Arkel die op 1 november meteen aan de slag gaat!

1 november | We starten met de werkzaamheden.

Uitvoerder Derek Peters van bouwbedrijf Bakker Arkel bespreekt samen met collega de laatste details van de verbouwing.

 

Begin 2024 | We bieden de woningen aan op Woongaard.

29 februari 2024 | We verwachten klaar te zijn met de verbouwing.

1 maart | Als alles goed is gegaan overhandigen we deze dag de sleutel aan de nieuwe bewoners.

Onze plannen

We veranderen de indeling van de verdiepingen. Het pand was in gebruik door ASVZ. En iedere verdieping werd gebruikt voor een woongroep waar cliënten begeleid konden wonen. We maken nu op iedere verdieping 2 appartementen met energielabel B. In totaal worden het 3 appartementen met 3 kamers, en 3 appartementen met 2 kamers. En op de zolder maken we bergingen. Voor ieder appartement 1. Daarnaast krijgt ieder appartement 6 zonnepanelen en een warmtepomp. Dat houdt de energiekosten van deze woningen straks laag. Interesse? Hou dan begin 2024 Woongaard of de DAK app in de gaten.

Overlast voor omwonenden

We informeerden omwonenden over mogelijke overlast van de werkzaamheden. De meeste werkzaamheden vinden aan de binnenkant van het gebouw plaats. Maar er zijn ook werkzaamheden op het dak waarvoor een hijskraan nodig is. In dat geval zal de straat tijdelijk worden afgezet. De aannemer geeft dit op tijd door aan de omwonenden. Ook zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Dat komt omdat de aannemer een aantal parkeerplaatsen voor het pand gebruikt voor afvalcontainers.

Heb je vragen over dit project?

Neem dan vooral contact met ons op.

Meer projecten