Lees voor
Woning zoeken

Hoe kan ik mij inschrijven voor een (andere) woning?

Op Woongaard vind je de woningen die wij verhuren. Als je je inschrijft, kun je reageren op woningen die passen bij jouw inkomen, het aantal personen in jouw gezin en je leeftijd. In dit stappenplan kun je zien welke woning je met jouw inkomen kunt huren. Wil je op een vrije sector huurwoning reageren? Dan heb je geen inschrijving nodig. Je kunt meteen reageren op onze woningen op Woongaard.

Reageren op een woning
Je kan op maximaal 3 woningen tegelijk reageren. Tip! Reageer alleen als je echt interesse hebt. Je komt niet hoger op de wachtlijst te staan als je op veel woningen reageert. Het maakt ook niet uit hoe snel je op een woning reageert. Het gaat om het moment waarop je je hebt ingeschreven. Dat bepaalt wie een uitnodiging krijgt om de woning te bekijken.

Woning accepteren
Is de woning naar je zin? En wil je deze huren? Dan controleren we eerst nog even je gegevens. Bij de advertentie staat altijd duidelijk aangegeven welke gegevens je moet kunnen laten zien. Dit is erg belangrijk. Vergeet niet om dit op tijd te regelen.

Woning weigeren
Heb je een woning bekeken, maar past deze niet bij jou? Dan kun je het aanbod afslaan. Dit heeft geen gevolgen. Je komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan.

Woongaard