Vragen en antwoorden

Woning zoeken

Een verhuurdersverklaring is eigenlijk een soort bewijs van goed gedrag. Heb je zo’n verklaring nodig? Dan kun je bellen naar onze medewerkers van de afdeling Klant & Service.

Soms gaan we woningen slopen en vervangen door nieuwbouw. Dat betekent dat de bewoners van deze huizen op zoek gaan naar een andere woning.  Soms duurt het meer dan een jaar voordat alle woningen leeg zijn. Om ervoor te zorgen dat de buurt wel veilig en prettig blijft om te wonen, verhuren wij deze woningen soms met een tijdelijk huurcontract of op basis van antikraak. Wij werken hiervoor samen met Villex Leegstandsbeheer. Kijk op hun website of er op dit moment woningen te huur zijn.

Als je wat ouder wordt, kan het op- en aflopen van de trap soms wat te zwaar worden. Dan is een huis met een woonkamer, slaapkamer en badkamer op dezelfde verdieping wel zo fijn. Ook deze woningen verhuren wij via www.woongaard.com. Heb je geen idee welke woningen van Poort6 dit zijn? Bekijk dan de folder met alle appartementen en seniorenwoningen met een kleine tuin die nu of in de toekomst misschien interessant zijn.

Woongaard is de naam van de organisatie waar je moet zijn als je een huurwoning zoekt in de regio Ablasserwaard-Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Heusden & Altena en Rivierenland. Voor het verhuren van woningen werken wij namelijk samen met ongeveer 15 andere corporaties. De woningen die wij verhuren, horen bij de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Met 1 inschrijving kun je als woningzoekende reageren op alle woningen die op Woongaard staan. Uiteraard moet de woning wel passen bij je persoonlijke situatie.

Naar Woongaard

Wil je een garage, berging of parkeerplaats huren? Kijk dan op www.woongaard.com. Een inschrijving bij Woongaard is hiervoor niet nodig.

Lees verder

Poort6 verhuurt ook een aantal bedrijfsruimtes. Deze bieden we aan via www.woongaard.com. Om te kunnen reageren, hoef je geen inschrijving als woningzoekende te hebben. Staat er op dit moment niks te huur? Neem dan gerust contact met ons op. We horen graag waar je naar op zoek bent. Samen kunnen we dan kijken of we je kunnen helpen.

Lees verder

Midden in de gezellige binnenstad en aan de rand van de stadswal, staat het mooie gebouw De Visser. In een deel van dit gebouw zijn 22 woningen die horen bij “Binnen de Vesting”. Een manier van wonen die net even anders is.

Lees verder

Je wilt een tuin of meer ruimte? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je op zoek bent naar een andere woning binnen Woongaard. Sta je nog niet of niet zo lang ingeschreven als woningzoekende? Dan is woningruil misschien de oplossing. Je moet je wel inschrijven als woningzoekende bij Woongaard.

Lees verder

Poort6 heeft in bijna alle wijken van Gorinchem woningen. Dit kunnen zowel rijtjeswoningen zijn als flats. Dit zijn de wijken waar wij woningen verhuren: Binnenstad, Haarwijk, Gildenwijk, Lingewijk, Gorinchem-Oost en Dalem.

Lees verder

Soms zit je in een situatie waarin je heel snel een andere woning nodig hebt. In hele bijzondere situaties kun je voorrang krijgen bij het zoeken naar een huurwoning.

Lees verder

Poort6 bouwt soms ook nieuwe woningen. Ook nieuwbouwwoningen bieden we te huur aan via de website van Woongaard. Op dit moment zijn we bezig met het voorbereiden van plannen voor nieuwbouw in de Haarwijk. Op de plek van de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat komen bijna 80 duurzame huurwoningen.

Lees verder

Als je een sociale huurwoning huurt, dan horen daar regels bij. De huurprijs van een sociale huurwoning mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan € 752,33 (maximale huurprijs in 2021). Is de huurprijs hoger? Dan is het een vrije sector huurwoning. Deze grens wijzigt wel ieder jaar. De overheid geeft ieder jaar opnieuw aan wat de maximale huurprijs voor een sociale huurwoning is.

Lees verder