Vragen en antwoorden

Fijn en veilig wonen

Fraude komt helaas ook in woningen van Poort6 een paar keer per jaar voor. We hebben het over woonfraude als bewoners hun woning of een deel daarvan doorverhuren aan iemand anders. Of als de woning wordt gebruikt voor bijvoorbeeld hennepteelt, drugshandel of prostitutie. Om woonfraude te ontdekken, is de hulp van buren en omwonenden heel belangrijk. Denk je dat er sprake is van woonfraude in een woning van Poort6? Geef dit dan aan ons door. Dit kan via de telefoon of een formulier. Na ontvangst van je melding, gaan wij deze onderzoeken. Uiteraard behandelen wij de informatie die jij ons geeft vertrouwelijk. Je hoeft ook geen bewijzen aan te leveren. Wij doen met behulp van jouw informatie altijd zelf onderzoek.

Lees verder

Wij proberen op verschillende manieren iets te doen aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door onze woningen goed te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Maar we kijken ook naar onze manier van werken. Ook door minder te printen, op de fiets naar afspraken te gaan en afval te scheiden kunnen we iets doen aan duurzaamheid. We willen duurzaam werken steeds normaler maken. We luisteren ook naar ideeën van huurders zelf. We hebben zelfs een heuse groep “groenambassadeurs”. Zij denken bijvoorbeeld na over het groener maken van de buurt of eigen tuin. Of over het opvangen van regenwater.

Vind jij het ook leuk om hierover mee te denken? Meld je dan aan. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.

Contactformulier

Wij vinden het betrekken van bewoners belangrijk. Samen met bewoners aan de slag, dat doen wij het liefste. Want jij weet het meest over je woning en de omgeving. Je kunt op verschillende manieren met ons meedenken en doen. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een bewonerscommissie. Maar we werken ook samen met activiteitencommissies of bijvoorbeeld groenambassadeurs. Een groep bewoners die het leuk vindt om na te denken over het groener maken van onze omgeving.

Wil je graag over een bepaald onderwerp meedenken? Of wil je je aansluiten bij een bewonerscommissie? Bel ons dan gerust. Je kunt contact opnemen met Marcel Kaufmann, Ilja van der Pol of Toon Mik via (0183) 66 99 00 of wijkbeheer@poort6.nl

Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingevoerd. Daarin staat dat woningcorporaties niet aan sponsoring mogen doen. Het sponsoren van bijvoorbeeld een sportclub of goed doel, mag dus niet. Maar een buurtactiviteit ondersteunen die bedoeld is voor huurders van Poort6, dat mag meestal wel. Bijvoorbeeld als je iets wilt organiseren voor de buurt om deze weer een stukje groener te maken. Of als je iets wilt organiseren dat ervoor zorgt dat de bewoners in een buurt of straat elkaar beter leren kennen.

Maar we kunnen ook op andere manieren ondersteunen. Bel ons daarom gerust als je een idee hebt voor jouw straat of buurt. Uiteraard kun je hiervoor ook terecht bij de wijkbeheerder.

Een fijne buurt om in te wonen is net zo belangrijk als je huis. Daarom ondersteunen wij allerlei wijk- en buurtprojecten.  Dit kunnen zowel grote als kleine projecten zijn. Als het maar iets toevoegt aan een prettige woonomgeving. Daarbij werken we graag samen bewoners en andere partijen. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse burendag. Een mooi initiatief dat bewoners makkelijker met elkaar in gesprek brengt. Heb jij een leuk idee voor je wijk of buurt? En vind je het leuk om dit samen met een aantal buurtgenoten uit te werken? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees verder

We moeten zoveel mogelijk af van het gebruik van gas. Daarmee kunnen we iets doen aan de uitstoot van CO2. Ook Poort6 is hiermee bezig. Daarom leggen wij standaard een extra groep aan in de meterkast als een woning leegkomt. Hierdoor hebben nieuwe bewoners de mogelijkheid om elektrisch te koken. Heb je geen verhuisplannen, maar wil je ook graag overstappen naar elektrisch koken? Dan kan dat ook. Voor het aanleggen van een extra groep in de meterkast hoef je niets te betalen.

Lees verder

In 2020 zijn wij gestart met een project met zonnepanelen. Zo’n 400 huurders die wonen in een rijtjeshuis zijn hiervoor geselecteerd. We werken voor dit project samen met Greenchoice. Samen met hen willen wij ervaring opdoen. Zodat we in de toekomst vaker zonnepanelen op woningen kunnen plaatsen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je in een rijtjeshuis woont met een schuin dak. Niet elk schuin dak is geschikt. Dat moeten we eerst bekijken. Heb je interesse in zonnepanelen? Dan kunnen we je op een reservelijst zetten. Stuur hiervoor een mail naar zon@poort6.nl.

Ja, dat kan! Als je huurder bent van Poort6, kun je eenmaal per kalenderjaar gratis maximaal 2 kuub zand bestellen. Met dit zand kun je zelf je tuin ophogen. Wil je zand bestellen? Vul dan het  formulier in of bel op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur naar (0183) 66 99 00 en kies voor optie 1 (technische vraag of reparatieverzoek).

Leveringen vinden meestal op vrijdag plaats.

Lees verder

In de folder ‘Zelf klussen in huis’ zie je welke klussen je gewoon mag doen en voor welke je toestemming moet vragen. Gebruik het online formulier om toestemming aan te vragen.

In een aantal flats van Poort6 hebben we plaatsen voor een scootmobiel. Wil je er eentje huren? Vraag dan naar de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in.

Als je in een flat woont, dan wil je natuurlijk dat de trappen, gangen en liften er netjes en schoon uitzien. Poort6 werkt samen met twee bedrijven die hiervoor zorgen.  Dit zijn VLS uit Zwijndrecht en Groeneweg uit Dordrecht. Heb je een vraag over de schoonmaak? Of ben je niet tevreden? Geef dit dan vooral aan ons door. Je kunt dit doen door een contactformulier in te vullen of ons te bellen.

Lees verder

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en ontstaat er overlast. Vaak zijn het kleine irritaties zoals geluidsoverlast, een overhangende struik of rommel op de stoep. Als je dat niet met elkaar bespreekt, dan worden kleine irritaties soms heel groot. Hoe pak je dit aan?

Hulp bij burenruzies

  • Praat eerst zelf met je buren. Probeer een normaal gesprek te voeren. Geef aan wat je vervelend vindt en waarom.
  • Kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met de wijkbeheerder in jouw buurt.
  • Gaat de overlast dan nog niet over. Dan kan het inschakelen van Buurtbemiddeling een oplossing zijn. Buurtbemiddeling brengt buren (weer) met elkaar in gesprek. De bemiddelaars zijn neutraal en onafhankelijk. De gesprekken zijn vertrouwelijk en de hulp van buurtbemiddeling is gratis.
Lees verder