Lees voor
Huis en contract

Welke verzekeringen moet ik afsluiten?

Als je een woning huurt dan zijn twee verzekeringen erg belangrijk. Deze verzekeringen voorkomen veel problemen. En hiermee voorkom je dat je onverwacht grote kosten moet betalen. Bijvoorbeeld als er brand uitbreekt.

  • Opstalverzekering
    Hier zorgt Poort6 voor. Deze verzekering dekt schade aan je woning door brand of storm. Het gaat dan om schade aan muren of vloeren en vaste delen in de woning zoals de keuken, badkamer en leidingen. Wij zorgen voor het repareren van de schade. En dat je weer in de woning kunt wonen.
  • Inboedelverzekering
    Deze moet je zelf afsluiten. Deze verzekering dekt schade aan de spullen die in je huis staan. Bijvoorbeeld meubels of vloerbedekking, kleding en apparatuur. Maar dat is niet alles. Een inboedelverzekering neemt ook allerlei zorgen bij je weg. De verzekering zorgt er ook voor dat je spullen na bijvoorbeeld een brand door een bedrijf worden ingepakt. Je krijgt deze spullen dan weer schoon terug. De voorwaarden kunnen per verzekering wel verschillen. Daarom is het wel belangrijk dat je de polis goed leest.

Nu denk je misschien, hoe groot is de kans dat er bij mij brand ontstaat? Helaas gebeurt het vaker dan je denkt. En er hoeft ook niet in jouw woning iets te gebeuren om met schade te maken te krijgen. Als er bijvoorbeeld bij je buren brand uitbreekt, dan is de kans groot dat er in jouw woning rook- en blusschade is. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af.