Vragen en antwoorden

Huis en contract

Een warmtenet bestaat uit buizen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. Daar worden woningen en gebouwen mee verwarmd.

Lees verder

Een energielabel geeft aan hoe zuinig je huis is. Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Als wij een woning verhuren op www.woongaard.com dan staat het energielabel erbij.

Jouw privacy is belangrijk. Daarom gaan wij zo goed mogelijk om met jouw persoonlijke gegevens. Om ons werk goed te kunnen doen, moeten wij soms gegevens delen met anderen. Denk aan alle aannemers waarmee wij samen werken. Als zij in jouw woning onderhoud uitvoeren ontvang je hierover een brief. Dat betekent dat wij persoonsgegevens (naam en adres) aan de aannemer moeten doorgeven. Met al deze bedrijven hebben wij verwerkingsovereenkomsten afgesloten. Hierin staan regels. Zoals waarvoor het bedrijf je gegevens mag gebruiken. In onze privacyverklaring kun je u lezen welke persoonsgegevens we gebruiken en met welk doel.

Lees verder

Je woonsituatie kan veranderen als je gaat samenwonen, scheiden of als je partner komt te overlijden. Dit kan van invloed zijn op het huurcontract dat je met Poort6 hebt afgesloten. Krijg je gezinsuitbreiding? Dan hoef je dit niet aan ons door te geven.

Nee, wij krijgen nooit jouw inkomensgegevens van de Belastingdienst. Om te kijken of je bijvoorbeeld voor een lagere huur in aanmerking komt, kan het wel gebeuren dat wij van de Belastingdienst bericht krijgen of je in een bepaalde categorie valt.

Nee, als je huurcontract bijvoorbeeld op 15 mei eindigt. Dan betaal je voor de maand mei alleen voor de periode 1 t/m 15 mei. Als je een automatische incasso hebt, verrekenen wij dit bedrag bij de laatste rekening die je van ons ontvangt. Het kan dus zijn dat je geld van ons terugkrijgt.

Als je wilt verhuizen dan begin je met het opzeggen van de huur. Wat daarbij komt kijken, kun je hier lezen. Wij komen dan meestal twee keer bij je langs. Voor een eerste controle en tweede controle. Tijdens de eerste controle lopen we samen met jou door de woning en leggen we precies uit hoe je de woning achter moet laten. Belangrijkste is dat je je woning netjes, schoon en veilig achterlaat.

Zorg je minimaal twee jaar samen voor elkaar en het huishouden? En sta je ook twee jaar bij de gemeente op hetzelfde adres ingeschreven? Dan kun je officieel een aanvraag doen om je partner medehuurder te laten worden. Let op: je kunt alleen medehuurder worden als je minimaal 18 jaar bent. Wanneer het duidelijk de bedoeling is dat je de medehuurder op korte termijn hoofdhuurder wil laten worden? Dan kunnen we je aanvraag afwijzen. Volgens de wet is het voor inwonende kinderen alleen in hele bijzondere situaties mogelijk om medehuurder te worden.

Lees verder

VvE staat voor Vereniging van Eigenaars. Als er in een woongebouw appartementen worden verkocht, moet volgens de wet een Vereniging van Eigenaars worden opgericht. Alle woningeigenaren in het gebouw zijn lid van de VvE.

De VvE zorgt voor het onderhoud van het hele gebouw. Ook zorgt de VvE voor de verzekeringen van het gebouw.

Lees verder

We zijn druk bezig om Mijn Poort6 te vernieuwen. Voor de zomer kun je weer inloggen op Mijn Poort6. Alle huurders krijgen van ons nog een brief met nieuwe inloggegevens.

Lees verder

Wij zijn bezig om Mijn Poort6 te vernieuwen. Daardoor is het nu even niet mogelijk om in te loggen op MijnPoort6. Voor de zomer kun je weer inloggen op Mijn Poort6 live. Alle huurders krijgen nog een brief met uitleg en inloggegevens.

Lees verder

Aan de bewoners van sommige flats vragen wij ieder jaar om de meterstand van het water aan ons door te geven. Met deze meterstand kunnen wij zien hoeveel water u het afgelopen jaar gebruikt heeft. U kunt de meterstand met dit formulier aan ons doorgeven.

Lees verder