Lees voor
Huur betalen

Wanneer krijg ik huurtoeslag?

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de kosten van de huur. Als je een sociale huurwoning huurt, dan krijg je misschien huurtoeslag. Of je dit krijgt? En hoe hoog het bedrag is? Dat hangt af van de hoogte van de huur, je inkomen en leeftijd. Heb je veel spaargeld? Dan krijg je geen huurtoeslag.

Controleer altijd goed of je recht hebt op huurtoeslag. Misschien had je dit in het verleden niet. Maar de voorwaarden voor huurtoeslag kunnen nu anders zijn. Ook je persoonlijke situatie kan veranderd zijn. Je inkomen is bijvoorbeeld lager. Of de situatie van je gezin is anders.

Wil je weten wat de voorwaarden zijn om huurtoeslag te krijgen? Of meer informatie over huurtoeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst. Hier kun je zelf een proefberekening maken. Je kunt dan snel zien of je huurtoeslag kunt krijgen. Huurtoeslag krijg je niet automatisch. Dit moet  je zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Kun je hier hulp bij gebruiken? Maak dan een afspraak met Alice Vlieg. Je kunt haar bereiken via ons algemene telefoonnummer 0183 66 99 00.

Meer info huurtoeslag