Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) is ons kantoor gesloten. Alleen voor reparaties die echt niet kunnen wachten kun je ons op die dag wel bellen. Je wordt dan doorverbonden met de nooddienst.
Lees voor
Huis en contract

Kan mijn partner medehuurder worden?

Zorg je minimaal twee jaar voor elkaar en het huishouden? En sta je twee jaar bij de gemeente op hetzelfde adres ingeschreven? Dan kun je een aanvraag doen om je partner medehuurder te laten worden.

Je moet drie dingen toevoegen aan de aanvraag:

  • een uittreksel van het bevolkingsregister van jou en je partner waarop staat dat jullie minimaal twee jaar op het adres wonen.
  • een kopie van jullie legitimatiebewijs.
  • een handtekening van jullie beiden.

Let op: je kunt alleen medehuurder worden als je minimaal 18 jaar bent. Is het duidelijk de bedoeling dat je de medehuurder op korte termijn hoofdhuurder wil laten worden? Dan kunnen we je aanvraag afwijzen. Volgens de wet is het voor inwonende kinderen alleen in hele bijzondere situaties mogelijk om medehuurder te worden.

Woon je samen, maar staat je partner niet op het huurcontract? Dan is je partner geen medehuurder. Er is dan sprake van inwoning. Ga je samenwonen maar ben je niet getrouwd en heb je geen geregistreerd partnerschap? Ook dan is de partner alleen inwonend en geen medehuurder. Je partner heeft dan niet dezelfde rechten en plichten. Je partner kan dan helaas niet in de woning blijven wonen als je zelf de huur opzegt. Je kunt dit daarom beter goed regelen.

Formulier medehuurder

Meer interessante nieuwsberichten