Huis en contract

Wat is het warmtenet?

Waarom een warmtenet?

Alle woningcorporaties in Nederland hebben zich verbonden aan het landelijke klimaatakkoord van 2019. Daarin staat dat in 2050 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn. Niet in één keer, maar stap voor stap en per wijk. Dat betekent dat al onze woningen in 2050 van het aardgas af zijn. Als we groot onderhoud uitvoeren in een woning, kijken we ook meteen naar een duurzame manier van verwarmen. Zijn cv-ketels toe aan vervanging? Dan komt daar waar mogelijk een duurzame oplossing voor warmte in de plaats. Dat kan bijvoorbeeld een warmtepomp zijn of een aansluiting op een warmtenet.

We starten in de Gildenwijk

Ook de gemeente Gorinchem wil verduurzamen. Dat is de reden dat er een warmtenet in de stad komt. Dat begint in de Gildenwijk. Starten met de Gildenwijk is een voor de hand liggende keuze. In de jaren 60/70 zijn hier veel (huur)woningen gebouwd. In deze woningen is veel energiewinst te behalen. Wij zijn van plan om deze woningen te renoveren en/of te verduurzamen als dat nodig is.

In de Gildenwijk staat veel hoogbouw. Deze gebouwen hebben vaak een centrale verwarmingsinstallatie. Dat maakt ze geschikt om over te stappen op een warmtenet. Doordat de energie voor deze hoogbouw al centraal wordt opgewekt, zijn er al veel faciliteiten aanwezig in het gebouw. Dat is een voordeel.

Wil je weten hoe een warmtenet werkt en welke woningen Poort6 wil aansluiten?

Kijk dan op de pagina over het warmtenet.

Meer interessante nieuwsberichten

Kies een onderwerp