Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) is ons kantoor gesloten. Alleen voor reparaties die echt niet kunnen wachten kun je ons op die dag wel bellen. Je wordt dan doorverbonden met de nooddienst.
Lees voor
Huur betalen

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen de huurverhoging?

Wij moeten de huurverhoging volgens de regels uitvoeren. Doen we dat niet? Dan kun je bezwaar maken. Op de website van de huurcommissie kun je eenvoudig checken of je bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.

De belangrijkste redenen zetten we hieronder vast voor je op een rij.

  • De huurverhoging is hoger dan de maximale huurverhoging die wij van de overheid dit jaar mogen vragen. Dat is 3,1% voor sociale huurwoningen.
  • In het voorstel voor de huurverhoging staan fouten. Bijvoorbeeld een verkeerde prijs van je huur. Of een verkeerde datum waarop de huur start.
  • Door de huurverhoging wordt je huur hoger dan de maximale huur die wij mogen vragen volgens het puntensysteem.
  • De Huurcommissie heeft de huur tijdelijk verlaagd om onderhoudsgebreken en wij hebben deze nog niet opgelost. Of er ligt een verzoek hiervoor bij de Huurcommissie

Als je bezwaar wilt maken, dan kan dat tot 1 juli 2023. Vul hiervoor een formulier in van de huurcommissie en stuur dit naar ons op. Je moet natuurlijk wel eerst wachten op onze brief over de huurverhoging voordat je bezwaar in kunt dienen.

Uitleg bezwaar maken


Wat gebeurt er daarna?
Binnen drie weken hoor je van ons of je bezwaar tegen de huurverhoging terecht is. Hebben wij extra informatie nodig? Of ontbreken er gegevens? Dan nemen wij nog even contact met je op.

Is je bezwaar terecht?
Dan krijg je uiteraard ook een brief van ons waarin we dat bevestigen. Je hoeft dan geen  huurverhoging te betalen.

Is je bezwaar niet terecht?
Dan krijg je van ons een brief waarin wij uitleggen wat hier de reden van is. En we adviseren je dan om je bezwaar in te trekken. Omdat de Huurcommissie om dezelfde reden je bezwaar zal afwijzen. Trek je je bezwaar niet in? Dan zijn wij verplicht om je bezwaar door te sturen naar de Huurcommissie. Je betaalt dan € 25,00 aan de Huurcommissie voor het onderzoeken van je bezwaar. Dat willen we graag voorkomen.