Lees voor
Huur betalen

Hoe kan ik bezwaar maken tegen de huurverhoging?

Wij moeten de huurverhoging volgens de regels uitvoeren. Doen we dat niet? Dan kun je bezwaar maken. Op de website van de huurcommissie kun je eenvoudig checken of je bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.

Uitleg huurcommissie

 

De belangrijkste redenen zetten we hieronder voor je op een rij.

  • De huurverhoging is hoger dan de maximale huurverhoging die wij van de overheid dit jaar mogen vragen. Dat is 5,8% voor sociale huurwoningen.
  • Je hebt een inkomensafhankelijke huurverhoging gekregen maar jouw inkomen is na 2022 gedaald en valt onder de grens voor deze inkomensafhankelijke huurverhoging.
  • In het voorstel voor de huurverhoging staan fouten. Bijvoorbeeld een verkeerde prijs van je huur. Of een verkeerde datum waarop de huur start.
  • Door de huurverhoging wordt je huur hoger dan de maximale huur die wij mogen vragen volgens het puntensysteem.
  • De Huurcommissie heeft de huur tijdelijk verlaagd om onderhoudsgebreken en wij hebben deze nog niet opgelost. Of er ligt een verzoek hiervoor bij de Huurcommissie

Bezwaar maken kan tot 1 juli 2024
Vul hiervoor een formulier in van de huurcommissie en stuur dit naar ons op. Je vindt het formulier op de website van de Huurcommissie. Maar je kunt het ook onderaan deze pagina downloaden. Wil je bezwaar maken tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging omdat je inkomen na 2022 is gedaald? Dan vragen we je om naast het standaardformulier nog een extra formulier in te vullen. Ook dat formulier kun je hieronder downloaden.

Wat gebeurt er daarna?
Binnen drie weken hoor je van ons of je bezwaar tegen de huurverhoging terecht is. Hebben wij extra informatie nodig? Of ontbreken er gegevens? Dan nemen wij nog even contact met je op.

Is je bezwaar terecht?
Dan krijg je uiteraard ook een brief van ons waarin we dat bevestigen. We passen de huurverhoging dan aan.

Is je bezwaar niet terecht?
Dan krijg je van ons een brief waarin wij uitleggen wat hier de reden van is. En we adviseren je dan om je bezwaar in te trekken. Omdat de Huurcommissie om dezelfde reden je bezwaar zal afwijzen. Trek je je bezwaar niet in? Dan zijn wij verplicht om je bezwaar door te sturen naar de Huurcommissie. Je betaalt als huurder dan wel € 25,00 aan de Huurcommissie voor het onderzoeken van je bezwaar.

Formulier bezwaar huurverhoging

 

Extra formulier bezwaar inkomensafhankelijke huurverhoging