Gasloos koken

Extra groep
Het is regelmatig in het nieuws. We moeten zoveel mogelijk af van het gebruik van gas. Daarmee kunnen we iets doen aan de uitstoot van CO2. Ook Poort6 is hiermee bezig. Daarom hebben we een nieuwe maatregel ingevoerd. Als een woning leegkomt, leggen we standaard een extra groep aan in de meterkast. Hierdoor hebben nieuwe bewoners de mogelijkheid om elektrisch te koken.

Geen verhuisplannen, wel elektrisch koken?
Heeft u geen verhuisplannen, maar wilt u ook graag overstappen naar elektrisch koken? Dan is dat ook mogelijk. Aan het aanbrengen van een extra groep zijn voor u geen kosten verbonden. 

Waar moet u rekening mee houden?
We brengen een extra groep aan door een leiding onder de vloer te trekken of door een opbouwleiding over de muur te monteren. Met deze extra groep kunt u elektrisch, keramisch of inductie koken. Uw kookplaat moet dan wel voorzien zijn van een zogenaamde perilex stekker.  

Wat kan niet?
Wat ook goed is om te weten, is wat er niet mogelijk is met deze extra groep. Een elektrisch fornuis (een kookplaat met een ingebouwde oven) kan niet op deze extra groep worden aangesloten. Daarvoor is de aansluiting in de keuken niet geschikt.  

Een extra groep aanvragen?
Wilt u graag een extra groep laten aanleggen zodat u gasloos kunt koken? Of wilt u eerst wat meer informatie? Vul dan één van de twee contactformulieren in.