Woning ruilen

Woningruil misschien iets voor u?
U wilt een tuin, zoekt een gelijkvloerse woning, wilt meer ruimte of dichter bij voorzieningen wonen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u op zoek bent naar een andere woning binnen Woongaard. Staat u nog niet of niet zo lang ingeschreven als woningzoekende? Dan biedt woningruil misschien een oplossing. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u zich wel inschrijven als woningzoekende bij Woongaard. 

Hoe zoekt u een woningruilkandidaat
U kunt zelf een woningruiladvertentie plaatsen op een landelijke woningruilsite of kijken of in Gorinchem geschikte ruilwoningen worden aangeboden. Er zijn hiervoor verschillende websites, zoals www.woningruil.nl. Of kijk op www.woningruil.startpagina.nl.

Lukt het om iemand te vinden waarmee u van woning wilt ruilen? Dan moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer informatie over deze voorwaarden.

Een kandidaat gevonden?
Heeft u een woningruilkandidaat gevonden? Download dan het woningruilformulier. U kunt dit formulier ingevuld sturen naar klantenservice@poort6.nl. We zullen dit formulier beoordelen.

Heb ik een inschrijving bij Woongaard nodig voor woningruil?

Ja, ook voor woningruil heeft u een inschrijving bij Woongaard nodig. Kijk voor meer informatie op Woongaard.

Kan ik ruilen met een lege woning?

Nee, ruilen met een lege woning is niet mogelijk. 

Wat gebeurt er met mijn inschrijving na woningruil?

Uw inschrijving komt na woningruil te vervallen. Kijk voor meer informatie over woningruil op de website van Woongaard.

Moet ik aan bepaalde voorwaarden voldoen als ik van woning wil ruilen?

Ja, bij woningruil zijn er een aantal voorwaarden waar u rekening mee moet houden:

  • Is de kale huurprijs van de woning lager dan of gelijk aan € 720,43? Dan kunt u in principe alleen ruilen als uw verzamelinkomen lager is dan € 42.347,- (prijspeil 2019). Is de kale huurprijs hoger dan € 720,43? Dan kunt u alleen ruilen met een verzamelinkomen vanaf € 42.347,-.
  • De woning mag geen bijzondere bestemming hebben (zoals een aangepaste woning of een seniorenwoning). In dat geval is woningruil alleen toegestaan als de nieuwe huurder voor deze bijzondere bestemming in aanmerking komt.
  • Er mag geen sprake zijn van huurachterstand.

Woongaard

Woongaard

Op Woongaard.com vindt u ons actuele huuraanbod.