Verkoop van huurwoningen

Onze woningvoorraad
Poort6 biedt goede en betaalbare woningen in Gorinchem voor mensen met een laag of middeninkomen. De hoeveelheid woningen die wij verhuren, stemmen wij hier op af. Om aan deze groep mensen woonruimte te kunnen bieden, hebben we de komende jaren aan ongeveer 6.600 sociale huurwoningen genoeg. We hebben nu ongeveer 6.900 huurwoningen. 

Gemaakte afspraken
In overleg met de huurdersvereniging HP6 en de gemeente Gorinchem heeft Poort6 vorig jaar afspraken gemaakt over de verkoop van een aantal woningen. Dit gaat zowel over ‘losse’ verkoop aan de zittende huurders als over verkoop van een heel woongebouw aan een andere verhuurder.

Losse verkoop
Verkoop aan zittende huurders betekent dat we huurders de mogelijkheid bieden om hun eigen woning te kopen. Wil de bewoner gewoon blijven huren, dan kan dat ook. Poort6 biedt de woning dan te koop aan op het moment dat de huurder gaat verhuizen. In 2018 geldt dit alleen voor de bewoners an de Van Goudoeverstraat (deel van de Intervamflat). Zij hebben hierover inmiddels bericht ontvangen. Op dit moment worden er nog geen woningen in de Intervam te koop aan geboden aan niet-zittende huurders.

Complexverkoop
Een aantal complexen gaan wij in één keer aan een andere verhuurder verkopen. Voor de huurders van deze woningen verandert er niet heel veel. Het huurcontract blijft namelijk gewoon gelden, ook na de verkoop. Dat is bij wet zo geregeld. In de meeste gevallen gaat het om woningen in de vrije sector die Poort6 voor de toekomst niet nodig heeft. De complexen die voor verkoop worden aangeboden zijn: Kortendijk, Tolsteeg, Watertoren, Melkschuit, Langendijk, Tinnegietersteeg, Het Groene Veld, Lingeburcht, Tuighuis en De Beurs. De betreffende huurders zijn hier eerder al over geïnformeerd.