Nieuwbouw

Nieuwbouw Irenelaan Dalem

Nieuwbouw Irenelaan Dalem

Aan de Irenelaan in Dalem gaat Poort6 zes nieuwe woningen bouwen. Met het oog op een duurzame toekomst krijgen deze woningen geen gasaansluiting. Daarmee is dit ons eerste gasloze nieuwbouwproject.

Voor dit nieuwbouwproject werken we samen met BM Wonen BV uit Hardinxveld-Giessendam. Gezamenlijk gaan we zes eengezinswoningen realiseren met drie slaapkamers en een riante tuin. Ideaal voor mensen die houden van tuinieren of een moestuin aan willen leggen. Of gewoon graag buiten zijn in een groene omgeving. Ook de woningen zelf worden milieuvriendelijk. Iedere woning krijgt een warmtepomp en op de begane grond vloerverwarming. Daarnaast gaan we de woningen goed isoleren. En op het dak van iedere woning komen negen zonnepanelen. Naar verwachting worden de woningen in oktober 2019 opgeleverd. Meer informatie en plattegronden vindt u in onze brochures onderaan deze pagina. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een tussenwoning?
Bent u geïnteresseerd in een tussenwoning? Dan kunt u vanaf nu via Woongaard reageren op de woningen. Dit is mogelijk tot en met woensdag 5 juni om 8.00 uur. De tussenwoningen bieden we aan via de normale toewijzing. Dit houdt in dat de woningen worden toegewezen aan de woningzoekenden met de langste wachttijd. Met als voorwaarde dat u een passend inkomen heeft bij de hoogte van de huur.

Hoe kom ik in aanmerking voor een hoekwoning?
Poort6 vindt aandacht voor het milieu erg belangrijk. Aangezien de hoekwoningen een grote tuin hebben, zoeken we voor deze woningen specifiek bewoners die hun tuin duurzaam in gaan richten. Als experiment wijzen wij daarom de hoekwoningen toe op een andere wijze dan normaal. Heeft u interesse in een hoekwoning? Dan vragen wij u een plan te maken hoe u uw tuin gaat inrichten en onderhouden. Nadat u heeft gereageerd op de woning via Woongaard, stuurt u voor woensdag 5 juni 2019 om 08.00 uur uw plan naar nieuwbouw@poort6.nl. Stuurt u geen plan in? Dan vervalt uw reactie. En uiteraard geldt ook voor deze woningen dat u een passend inkomen moet hebben bij de hoogte van de huur. Alle ingediende plannen worden beoordeeld door een commissie, bestaande uit medewerkers van Poort6 en onafhankelijke deskundigen. Meer informatie hierover leest u in de brochure. 

Vragen
Heeft u vragen over de nieuwbouwwoningen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via nieuwbouw@poort6.nl of door op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur te bellen naar 0183 66 99 00.

Woningtype: Eengezinswoningen
Bouwjaar: 2019
Bekijk project
Nieuwbouw Van Zomerenlaan / D.F. Pauwstraat

Nieuwbouw Van Zomerenlaan / D.F. Pauwstraat

De 89 woningen in de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat  zijn vorig jaar door Poort6 onklaar gemaakt. De woningen zijn afgesloten van de nutsvoorzieningen en het aanwezige asbest in de woningen en bergingen is verwijderd. Komend najaar start de sloop van deze woningen.

Nieuwbouw
Het voorstel voor de nieuwbouw op deze locatie werken we op dit moment verder uit. Het uitgangspunt is om hier 90 tot 100 eengezinswoningen te bouwen. Bij de verdere uitwerking kijken we ook naar actuele ontwikkelingen rondom duurzaamheid. We streven ernaar om in 2020 met de nieuwbouw te starten.

Op dit moment hebben wij nog geen informatie over huurprijzen en grootte van de nieuw te bouwen woningen. Zodra hier meer over bekend is, voegen wij deze informatie hier toe. 

Beschermde diersoorten
De echte sloop kan pas in het najaar beginnen omdat er in het gebied zeldzame diersoorten zoals de gierzwaluw, huismus en vleermuis aanwezig zijn. Omdat huismussen en gierzwaluwen in de maand september wegtrekken, mogen we pas in het 4e kwartaal van 2019 verder gaan met slopen. Hiervoor hebben wij een ontheffingsaanvraag ingediend bij de provincie. In de nabije omgeving hebben wij begin dit jaar verschillende vogelkasten geplaatst, zodat de vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen zich hier naar toe kunnen verplaatsen. 

Aantal bomen blijft staan
Samen met het ecologisch bureau dat bij het flora - en fauna onderzoek betrokken is en sloopaannemer Oranje BV, heeft Poort6 gekeken of er in de tussentijd toch aanvullende werkzaamheden mogelijk zijn. Een aantal bomen blijft staan vanwege het broedseizoen van beschermde diersoorten. Maar zonder afbreuk te doen aan de Wet Natuurbescherming, kunnen we wel een deel van het aanwezige groen, los materiaal en schuttingen weghalen. Hiermee starten we in de eerste week van maart.

Veiligheid
Ook de bergingen zijn niet relevant voor de aangetroffen beschermde diersoorten. Vanwege de veiligheid heeft Oranje BV daarom op verzoek van Poort6 een aanvraag ingediend bij de gemeente voor het weghalen van deze bergingen. Of hier toestemming voor wordt gegeven, dat wordt in de loop van volgende week duidelijk. 

Woningtype: eengezinswoningen
Bouwjaar: 2020
Bekijk project
pagina 1 van 1