Nieuwbouw

Nieuwbouw Irenelaan Dalem

Nieuwbouw Irenelaan Dalem

Aan de Irenelaan in Dalem bouwt Poort6 zes nieuwe woningen. Met het oog op een duurzame toekomst krijgen deze woningen geen gasaansluiting. Daarmee is dit ons eerste gasloze nieuwbouwproject.

Voor dit nieuwbouwproject werken we samen met BM Wonen BV uit Hardinxveld-Giessendam. Gezamenlijk realiseren we zes eengezinswoningen met drie slaapkamers en een riante tuin. Ideaal voor mensen die houden van tuinieren of een moestuin aan willen leggen. Of gewoon graag buiten zijn in een groene omgeving. Ook de woningen zelf worden milieuvriendelijk. Iedere woning krijgt een warmtepomp en op de begane grond vloerverwarming. Daarnaast gaan we de woningen goed isoleren. En op het dak van iedere woning komen negen zonnepanelen.

Bouw gestart
Woensdag 19 juni is de bouw van het nieuwbouwproject daadwerkelijk gestart. Op deze dag gingen de eerste heipalen de grond in (bekijk filmpje). Op dinsdag 3 september legden de toekomstige huurders van deze woning symbolisch de eerste steen (bekijk filmpje). Als alles volgens planning loopt, worden de woningen eind 2019 opgeleverd en ontvangen de toekomstige huurders de sleutels. Meer informatie en plattegronden vindt u in onze brochures onderaan deze pagina. Alle woningen zijn al verhuurd, u kunt hierop niet meer reageren.

Vragen
Heeft u vragen over de nieuwbouwwoningen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via nieuwbouw@poort6.nl of door op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur te bellen naar 0183 66 99 00.

Woningtype: Eengezinswoningen
Bouwjaar: 2019
Bekijk project
Nieuwbouw Van Zomerenlaan / D.F. Pauwstraat

Nieuwbouw Van Zomerenlaan / D.F. Pauwstraat

De 89 woningen in de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat  zijn vorig jaar door Poort6 onklaar gemaakt. De woningen zijn afgesloten van de nutsvoorzieningen en het aanwezige asbest in de woningen en bergingen is verwijderd. Komend najaar start de sloop van deze woningen.

Nieuwbouw
Het voorstel voor de nieuwbouw op deze locatie werken we op dit moment verder uit. Het uitgangspunt is om hier 90 tot 100 eengezinswoningen te bouwen. Bij de verdere uitwerking kijken we ook naar actuele ontwikkelingen rondom duurzaamheid. We streven ernaar om in 2020 met de nieuwbouw te starten.

Op dit moment hebben wij nog geen informatie over huurprijzen en grootte van de nieuw te bouwen woningen. Zodra hier meer over bekend is, voegen wij deze informatie hier toe. 

Beschermde diersoorten
De echte sloop kan pas in het najaar beginnen omdat er in het gebied zeldzame diersoorten zoals de gierzwaluw, huismus en vleermuis aanwezig zijn. Omdat huismussen en gierzwaluwen in de maand september wegtrekken, mogen we pas in het 4e kwartaal van 2019 verder gaan met slopen. Hiervoor hebben wij een ontheffingsaanvraag ingediend bij de provincie. In de nabije omgeving hebben wij begin dit jaar verschillende vogelkasten geplaatst, zodat de vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen zich hier naar toe kunnen verplaatsen. 

Aantal bomen blijft staan
Samen met het ecologisch bureau dat bij het flora - en fauna onderzoek betrokken is en sloopaannemer Oranje BV, heeft Poort6 gekeken of er in de tussentijd toch aanvullende werkzaamheden mogelijk waren. Dat bleek inderdaad het geval. Het terrein is in maart/april van dit jaar zo netjes mogelijk gemaakt. Alleen een aantal bomen is blijven staan vanwege het broedseizoen van beschermde diersoorten. Maar zonder afbreuk te doen aan de Wet Natuurbescherming, konden we wel een groot deel van het aanwezige groen, los materiaal en schuttingen weghalen. 

 

Woningtype: eengezinswoningen
Bouwjaar: 2020
Bekijk project
pagina 1 van 1