Duurzaam wonen

Goed voor de natuur zijn. Iedereen moet daar een steentje aan bijdragen. Ook wij. De overheid vraagt alle woningcorporaties om ervoor te zorgen dat in 2050 alle huurwoningen CO2 neutraal zijn. Zonder dat dit grote financiele nadelen heeft voor de mensen die niet zoveel geld hebben. In 2020 gaan we bijna 400 woningen isoleren
Om dit te bereiken isoleert Poort6 bijna 400 woningen in 2020, zonder dat hier een verhoging van de huur tegenover staat. Daarnaast werkt de huurdersvereniging er samen met de gemeente en Poort6 aan om huurders te stimuleren om zelf ook een bijdrage te leveren aan energiebesparing.

Warmtenet
Verder willen de gemeente en Poort6 een belangrijke stap zetten om in de Gildenwijk een warmtenet aan te leggen. In 2019 zijn we gestart met een onderzoek. We willen kijken of het mogelijk is om de huizen in de Gildenwijk te verwarmen zonder gebruik van gas. Dus geen verwarming meer met een eigen cv-ketel, maar met een systeem waarbij warmte ergens anders vandaan wordt gehaald. En dan op een manier die goed is voor de natuur. Lees verder.

Inspiratiesessie
Om erachter te komen wat u belangrijk vindt bij duurzamheid thuis, in uw buurt en in Gorinchem, organiseerden we in mei een boeiende inspiratiesessie onder begeleiding van voormalig weervrouw Helga van Leur. Om in termen van duurzaamheid te blijven, wat een energie heeft deze vrouw! Ze gaf een toelichting op de vraag of het klimaat nu echt wel zo verandert (jazeker...) en wat wij daar zelf aan kunnen doen. En we haalden met elkaar tips en ideeën op. Deze nemen we mee in de verdere uitwerking van ons duurzaamheidsbeleid.