Verzekeringen

Een inbraak of brand, het kan helaas iedereen overkomen. Het is belangrijk dat u goed verzekerd bent tegen deze schade. Dat geldt ook voor schade door storm of wateroverlast. Helaas komen wij het nog vaak tegen dat bewoners geen inboedelverzekering hebben afgesloten en daardoor voor hoge kosten komen te staan. Voorkom dit en sluit deze verzekering af!

De opstalverzekering doen wij
Poort6 heeft een opstalverzekering voor alle huurwoningen. Daarmee zijn we verzekerd voor schade aan uw woning door brand, inbraak of storm. Het gaat hier om schade aan

  • muren of vloeren
  • vaste delen in de woning zoals de keuken, badkamer en leidingen

U hoeft dus niet zelf een opstalverzekering af te sluiten. Dit doen wij. En we zorgen ervoor dat de schade verholpen wordt.

De inboedelverzekering sluit u zelf af
Voor schade aan uw spullen in huis door inbraak, storm of brand, moet u wel zelf een inboedelverzekering afsluiten. Dit is erg belangrijk! Deze verzekering dekt schade aan bijvoorbeeld uw:

  • televisie of computer
  • meubels
  • kleding
  • tuin

Al uw bezittingen bij elkaar kunnen een behoorlijke waarde hebben. Helaas merken wij in de praktijk dat lang niet alle huurders een inboedelverzekeirng hebben. Hierdoor kunt u onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld ook gebeuren als er niet bij u maar bij uw buren brand uitbreekt waardoor uw woning schade oploopt.

LET OP!
Heeft u schade doordat u bij storm een dakraam open heeft laten staan? Dan valt dit niet onder de opstalverzekering en vaak ook niet onder de inboedelverzekering. Controleer wat de voorwaarden zijn en doe dakramen bij storm op tijd dicht.