Verhuizen

Huur opzeggen
Gaat u verhuizen en wilt u de huur opzeggen? Dan kunt u dit elke dag van de maand doen. Er geldt een opzeggingstermijn van minimaal een maand. De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn. Hoe eerder u opzegt, hoe beter. Zowel voor u, als voor ons. Voor u omdat u wellicht zaken kunt laten overnemen door de nieuwe huurder. Voor ons omdat wij sneller op zoek kunnen naar een nieuwe huurder. Daarom belonen wij het vroegtijdig opzeggen van de huur als volgt:

  • Bij 4 maanden van tevoren krijgt u € 100,-
  • Bij 3 maanden van tevoren krijgt u € 75,-
  • Bij 2 maanden van tevoren krijgt u € 50,-

Deze vergoeding verrekenen wij met de eindafrekening.

Om de huur op te zeggen kunt u tijdelijk dit huuropzeggingsformulier invullen en mailen naar klantenservice@poort6.nlWij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op om 3 afspraken te maken:

  1. Vooropname
  2. Eindopname
  3. Bezichtiging (voor de nieuwe verhuur)

Bekijk voor meer informatie ook de Checklist Huuropzegging en het filmpje waarin alle stappen worden uitgelegd. 

Als u een woning van ons huurt, tekent u hiervoor een huurcontract. Op dit huurcontract zijn de algemene huurvoorwaarden van toepassing. Zodra u het huurcontract heeft getekend, overhandigt onze woonmakelaar u de sleutels.

Wordt mijn woning geïnspecteerd als ik de huur opzeg?

Ja, nadat wij uw opzegging van de huur hebben ontvangen, maken we twee afspraken met u:

  1. De woonmakelaar komt naar uw woning en legt aan u uit hoe u uw huis moet achterlaten vóór u de sleutels inlevert. Hier maken we afspraken over. Bijvoorbeeld wat u nog moet schoonmaken of repareren.
  2. De woonmakelaar komt daarna nog een keer bij u langs op de dag dat u de sleutels inlevert en loopt dan samen met u de gemaakte afspraken door.


 

Wanneer komt een nieuwe huurder mijn woning bekijken?

 

Ongeveer een week voor de sleutelinname maken we in overleg met u een afspraak voor een groepsbezichtiging met maximaal acht kandidaat huurders. U kunt dan direct onderhandelen met de nieuwe huurder over de overname items.

Hoe moet ik mijn woning opleveren?

Op de afgesproken datum van de voorinspectie maakt de woonmakelaar hierover afspraken met u. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld nog bepaalde zaken moet opruimen of weghalen.

Betaal ik de hele maand huur, als de einddatum halverwege de maand valt?

Nee, u betaalt alleen het aantal dagen van de maand tot aan de opzegdatum.

Wat moet ik doen als er schade in de woning is geconstateerd bij de huuropzegging?

U krijgt de mogelijkheid om de schade te herstellen tot de datum waarop u de sleutels aan ons teruggeeft. Is de schade niet of niet voldoende verholpen? Dan komen de kosten voor uw eigen rekening.
 

Hoe weet ik wat ik moet doen voordat ik mijn sleutels inlever?

Nadat u de huur heeft opgezegd, plannen wij twee afspraken met u in. De eerste afspraak is een vooropname waarbij u samen met onze woonmakelaar de woning doorloopt. Samen maakt u afspraken over hetgeen u nog aan de woning moet opruimen, schoonmaken of weghalen voordat de woning weer aan iemand anders is te verhuren. De tweede afspraak is ervoor om na te gaan of u datgene dat u zou doen, ook gedaan heeft. Ook levert u dan de sleutels in.